Akçadağ ilçsi Sultansuyu Tarım İşletmesi tarafından yetiştirilen ve "kadro fazlası" olarak değerlendirilen Arap tayları, açık artırma yöntemiyle yeni sahiplerini bulacak. İlk satış 24 Temmuz'da Bursa'daki Karacabey Tarım İşletmesi'nde gerçekleştirilecek.
Satışlarla ilgili açıklama yapan Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Hüseyin Öcal, 2025 yılı içinde toplam 124 tayın satışının planlandığını belirtti. Öcal, "Birinci satışımız 24 Temmuz'da Bursa Karacabey Tarım İşletmesi'nde yapılacak. İkinci satışımız 21 Ağustos'ta, Anadolu ve Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen 39 tayla devam edecek. Son satışımız ise 21 Ekim'de İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilecek" dedi.
Geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gören tay satışlarının bu yıl da yüksek gelir getirmesi bekleniyor. Müdür Öcal, bu yılki satışlardan 150 milyon TL civarında gelir hedeflediklerini ifade etti.
Türkiye'nin dört bir yanından yarış atı meraklılarının katılması beklenen açık artırmalarda, tayların büyük ilgi görmesi bekleniyor.
(HABER MERKEZİ)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.