havadurum

Reddit Halka Arz Başvurusunu Yaptı

Reddit, ABD borsasına giriş yapmak için halka arz başvurusunda bulundu. Platform, 1 milyar gönderiye sahip olan ve 100 binden fazla aktif topluluğun kullandığı bir sosyal medya ve tartışma sitesi.

1971

Reddit, dünyanın en popüler sosyal medya ve tartışma platformlarından biri. Kullanıcılar, bağlantı, metin, fotoğraf, anket ve video içerebilen gönderiler paylaşabiliyor. Platformda 1 milyar kümülatif gönderi ve 100 binden fazla aktif topluluk bulunuyor. Reddit, mart ayında ABD borsasına giriş yapmayı planlıyor. Bu amaçla halka arz başvurusunu gerçekleştirdi.

Reddit’in Halka Arz Süreci Ne Zaman Tamamlanacak?

Reddit, halka arz olmak için gerekli başvuruyu yaptı. Ancak sürecin ne zaman tamamlanacağı henüz belli değil. Reddit’in kuruluşundan neredeyse yirmi yıl sonra gerçekleşen halka arz başvurusu, platform için büyük bir sınav olacak. Reddit, şu anda X olarak bilinen Facebook ve Twitter gibi sosyal medya devlerinin ticari başarısının gerisinde kalmıştı. Reddit’in 31 Aralık 2023’te ortalama 73,1 milyon günlük aktif kullanıcısı, 267,5 milyon haftalık aktif kullanıcısı vardı.

Reddit’in Gelir ve Zarar Durumu Nasıl?

Reddit, halka arz başvurusunda finansal durumunu da açıkladı. Şirket, 31 Aralık’ta sona eren yıl için 90,8 milyon dolar daha az net zarar bildirdi. Bir önceki yıl 666,7 milyon dolar olan gelirini ise 804 milyon dolara yükseltti. Reddit, gelirinin büyük bir kısmını reklamlardan elde ediyor. Ayrıca platformda özel üyelik ve ödül sistemi de bulunuyor. Reddit, halka arz ile birlikte değerini artırmayı ve daha fazla yatırımcı çekmeyi hedefliyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş