yandexmetrikacounter
Sağlık personeli olası afetlere hazırlanıyo | Çanakkale Olay

Sağlık personeli olası afetlere hazırlanıyor

Biga Devlet Hastanesi’nde düzenlenen KBRN eğitimiyle sağlık çalışanlarının kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer olaylara karşı bilinç ve müdahale kapasitesi artırıldı.

38

Biga Devlet Hastanesi bünyesinde, İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) eğitim programı başarıyla tamamlandı. Sağlık çalışanlarının olası afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmasını amaçlayan eğitimde, kritik konular detaylı şekilde ele alındı. Eğitim programı kapsamında ATT İsmail Tuna Bilgin ve Ebe Aysun Demir tarafından katılımcılara kapsamlı bilgiler aktarıldı.

120667_wuciwug_e71c371d_saglik-personel.jpeg

Gerçekleştirilen eğitimde; KBRN olaylarında erken farkındalık, doğru müdahale yöntemleri, personel güvenliği ve olay yönetimi gibi hayati başlıklar üzerinde duruldu. Ayrıca biyolojik ajanların belirtileri, radyasyon kaynaklı riskler ve korunma yöntemleri hakkında da sağlık personeline önemli bilgiler verildi.

120667_wuciwug_d8a25f8f_saglik-personel.jpeg

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Hastanemizde, İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinesinde KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) olaylara yönelik önemli bir eğitim programı gerçekleştirilmiştir. Eğitim kapsamında, olası KBRN olayları karşısında erken farkındalık, doğru müdahale yöntemleri, personel güvenliği ve olay yönetimi konuları detaylı şekilde ele alınmıştır. Ayrıca biyolojik ajanların belirtileri, radyasyon kaynaklı riskler ve korunma yöntemleri hakkında kapsamlı bilgiler paylaşılmıştır. Sağlık çalışanlarımızın bilgi ve farkındalık düzeyini artırmayı hedefleyen bu eğitim ile olası acil durumlara daha hazırlıklı olunması amaçlanmıştır. Katkı sağlayan tüm eğitmenlere ve katılım gösteren personelimize teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Gerçekleştirilen eğitim programı ile sağlık personelinin bilgi ve farkındalık düzeyinin artırılması hedeflenirken, olası KBRN olaylarına karşı daha etkin ve hızlı müdahale edilmesi amaçlanıyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş