havadurum

Tayyar Öz ve Özlem Öz Çiftine Şok Soruşturma!

Sosyal medya fenomeni Tayyar Öz ve Özlem Öz çifti hakkında soruşturma başlatıldı. Çiftin lüks yaşamının arkasında kara para aklama, vergi kaçırma ve sağlıksız ürün satma gibi suçlar olduğu iddia ediliyor. Çiftin yaptığı çekilişler, sattıkları kozmetik ürünler ve işlettikleri klinik mercek altında. İşte, fenomen çiftin başına gelenler.

1349

Sosyal medya fenomenliği son yıllarda popüler bir meslek haline geldi. Pek çok kişi sosyal medya hesapları üzerinden takipçi sayısını arttırarak, reklam, sponsorluk, çekiliş gibi yollarla gelir elde ediyor. Ancak bu gelirlerin kaynağı, vergisi ve yasallığı her zaman şeffaf olmuyor. Bazı fenomenlerin lüks yaşamının arkasında kara para aklama, vergi kaçırma, sahte belge düzenleme, sağlıksız ürün satma gibi suçlar olduğu ortaya çıkıyor. Bu isimlerden biri de Tayyar Öz ve Özlem Öz çifti.

Tayyar Öz ve Özlem Öz Kimdir?

Tayyar Öz ve Özlem Öz çifti, sosyal medyada 2.5 milyon takipçiye sahip fenomenlerdir. Çift, kızlarının videoları, komik aile videoları, çekilişler, lüks yaşamları ile dikkat çekiyor. Özlem Öz, kendine ait bir güzellik salonuna ve bir e-ticaret sitesinde dükkana sahip. Eşi Tayyar Öz ise kendine ait bir klinik işletiyor. Klinikte sülük tedavisi, hacamat, dolgu, botoks gibi işlemler yapıyor. Çift, aynı zamanda kendi markaları olan kozmetik ve takviye gıda ürünleri satıyor.

Soruşturma Neden Başlatıldı?

Çiftin lüks yaşamının arkasında yatan gerçekler, avukat Feyza Altun tarafından araştırılmaya başlandı. Altun, daha önce Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından soruşturulmasını sağlamıştı. Altun, Öz çiftinin de benzer suçlar işlediğini iddia etti. Altun, yaptığı araştırmalarda şu bilgileri paylaştı:

Çiftin sattığı kozmetik ve takviye gıda ürünlerinin sağlıksız üretildiği, tarihi geçmiş ürünlere yeni etiketler yapıştırılarak piyasaya sürüldüğü, bu nedenle Sağlık Bakanlığı’nın 340 bin lira ceza kestiği.

Çiftin yaptığı çekilişlerin yasal olmadığı, 154 TL’yi aşan her çekilişin Milli Piyango İdaresi’ne bağlı olarak vergiye tabi tutulması gerektiği, ancak çiftin bunu yapmadığı, ayrıca çekilişleri kazanan farklı hesaplara ürün göndermediği.

Çiftin kozmetik satışı yaptıkları firmayı 2021 yılında kurdukları, ancak kazançları, vergileri, hayatları göz önünde bulundurulduğunda bazı şeylerin uyuşmadığı.

Tayyar Öz’ün klinik olarak adlandırdığı yerin aslında bir apartman dairesi olduğu, burada uzman olmadığı halde çeşitli tedaviler uyguladığı, kendi internet sitesi dahil pek çok şeyin çalıntı olduğu.

Altun’un paylaştığı bu bilgilerin ardından, Öz çifti hakkında soruşturma başlatıldığı iddia edildi. Soruşturmayı duyuran bir Twitter hesabı, çiftin yakın takibe alındığını ve dosyaya erişim engeli konulduğunu yazdı5. Ayrıca, çiftin ismi kamuoyu tarafından bilinen diğer kişilere de soruşturma başlayacağını öğrendiğini belirtti5.

Çiftin Tepkisi Ne Oldu?

Öz çifti, hakkındaki iddialara ve soruşturmaya henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak Özlem Öz’ün Instagram hesabını temizlemeye başladığı, bazı videolarını ve paylaşımlarını sildiği görüldü. Çiftin takipçileri de yaşananlara tepki göstererek, çifti eleştirdi, sordu, destek verdi. Çiftin bundan sonra ne yapacağı merak konusu.

Sosyal medya fenomeni Tayyar Öz ve Özlem Öz çifti hakkında soruşturma başlatıldı. Çiftin lüks yaşamının arkasında kara para aklama, vergi kaçırma ve sağlıksız ürün satma gibi suçlar olduğu iddia ediliyor. Çiftin yaptığı çekilişler, sattıkları kozmetik ürünler ve işlettikleri klinik mercek altında. Çiftin başına gelenler, sosyal medya fenomenliğinin de bir gölge yüzü olduğunu gösteriyor. (Saim Tunçman)

Paylaş