havadurum

Teknik direktör Şahin, "Bu geleneğimizi Paris'te de sürdürmek istiyoruz"

Türkiye Bakü 2023 Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 3 altın ve 3 bronz madalya ile tarih yazdı. Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin ise Büyükler Dünya Taekwonda Şampiyonası'nın en iyi teknik direktörü ödülüne layık görüldü. Şahin, 7-10 Ağustos tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecek olan 2024 Yaz Olimpiyatları'na işaret ederek, "Bu geleneğimizi Paris'te de sürdürmek istiyoruz" dedi.

916

Azerbaycan`ın başkenti Bakü`de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası`nda 145 ülkeden 949 sporcu kıyasıya mücadele etti. 29 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında geçekleşen müsabakaları Türkiye, şampiyonayı 3 altın ve 3 bronz olmak üzere 6 madalya ile tamamladı. Ay-yıldızlı milliler, tarihte ilk kez bir dünya şampiyonasında 3 altın madalya kazanmayı başardı. Tarihinin en iyi dünya şampiyonası performansını gösteren Türkiye, büyük başarılara imza attı. Milli takım tarihinde ilk defa takım halinde dünya şampiyonluğu elde etti.

Türkiye, tarihinde ilk defa takım halinde dünya şampiyonluğuna ulaştı
Tarihi sonuçlara imza atan milli takımın başarısı takım sıralamasına da yansıdı. Türkiye, tarihinde ilk defa takım halinde dünya şampiyonluğuna ulaştı. Merve Dinçel ve Nafia Kuş`la altın, Hatice Kübra İlgün ile bronz madalya kazanan kadın milli takımımız dünya şampiyonu oldu. Hakan Reçber`le altın, Görkem Polat ve Emre Kutalmış Ateşli ile bronz madalyanın sahibi olan erkek milli takımımız ise dünya üçüncülüğünü elde etti.

Dinçel en değerli sporcu ödülüne layık görüldü
Altın madalya kazanan Merve Dinçel ise kadınlarda şampiyonanın en değerli sporcusu ödülünün sahibi oldu.
Şahin en iyi teknik direktör ödülüne layık görüldü
Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, Büyükler Dünya Taekwonda Şampiyonası`nın en iyi teknik direktörü ödülüne layık görüldü. Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "Tarihimizin en büyük başarısı bizlere nasip oldu" dedi.

"Bu geleneğimizi Paris`te de sürdürmek istiyoruz"
Çalışmaya devam edeceklerini dile getiren teknik direktör Şahin, "Buradaki başarının geleceğini hesaplıyorduk. Plan, program ve yapılanmamızın sonuçlarını alıyoruz. Elbette nihai hedefimiz olimpiyat oyunları. Bugüne kadar katıldığımız tüm olimpiyatlarda madalya kazandık. Bu geleneğimizi Paris`te de sürdürmek istiyoruz. Biz, bu başarıyı ülkemize armağan ediyoruz. Her zaman dualarını arkamızda hissettik. Kardeş ülkemiz Azerbaycan`a da büyük bir teşekkür etmek istiyorum. Bakü`de bizi adeta evimizde hissettirdiler. Sporcularımızı ateşlediler. Kardeşten de öte Can Azerbaycan! Teşekkürlerin en büyüğü bize her zaman büyük destek veren, yakın ilgisini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`a ve bizlere başarıya giden yolda her türlü imkanı sağlayan spor teşkilatımıza. Bugün büyük bir gurur yaşıyoruz, niceleri için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
(Erhan Taylan)

Paylaş