havadurum

Türk Eğitim-Sen Başkanından mobbing iddiası!

Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, bir okul müdürünün öğretmenler ve okul personeline mobbing uyguladığını öne sürerek; yetkilileri göreve çağırdı.

2104

Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, bir okul müdürünün mobbing iddiaları olduğunu gündeme getirdi. Demirbaş okuldaki sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını için harekete geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

“Yazılı olarak şikâyet etmemize rağmen bu güne kadar sonuç alınamadı”

Başkan Demirbaş, yeni eğitim ve öğretim yılının başladığı 11 Eylül tarihinden itibaren il merkezi ve ilçelerdeki okullardan bazı şikâyetler geldiğini ifade ederek, “Bu sorunların büyük çoğunluğu çözüme kavuşturulmuştur. Bundan sonra da bu gayret içerisinde olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak Erenköy İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ş. Güvenç ERKEK öğretmenlerimiz ve diğer personele mobbing uyguladığı, mesleki ve kişisel onurunu zedelediği, karşısındakilerle bağırarak konuşmaya devam etmektedir. Türk Eğitim Sen Çanakkale Şubesi yönetimi olarak ilgili makamlara yazılı olarak şikâyet etmemize rağmen bu güne kadar sonuç alınamamıştır. Bu nedenle siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla kamuoyunun bilgisine ve ilgililere seslenmek gereği hâsıl olmuştur” dedi.

“Seni ve yaptıklarını adım adım takip ediyoruz”

Demirbaş, iddiada sözü geçen okul müdürüne hitaben, “Erenköy İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ş. Güvenç Erkek, Esen rüzgarı arkana alıp yaptığın mobbingleri biliyoruz. Seni ve yaptıklarını adım adım takip ediyoruz, bundan sonra da etmeye devam edeceğiz. Bir okul müdürü, okulu huzur ve güven üzerine kurmalıdır. Doğrusu budur. Ancak defaten okul ziyaretlerimizde gördüğümüz Erenköy İlkokulu ve Ortaokulunda egosu tavan yapmış bir zat müdürlük yapıyor. Çalışanlarına sistematik mobbing yapıyor” dedi.

“Bu zat sistematik mobbing yapma yetkisini kimlerden alıyor?”

Yetkilileri göreve çağıran Demirbaş, “Bir okul müdürü düşünün! Kendisinde İnsan onurunu kırma, meslek onuru yok etme, aşağılama ne ararsanız bulabileceğiniz bir zat. O okulda huzur, iş barışı, güven, eğitim ve öğretim ortamı olabilir mi? Yetkililere soruyorum: Kurumlar ego tatmin yeri midir? Okullarda iş barışı, huzur ve güven bu şekilde sağlanabilir mi? Bu zat sistematik mobbing yapma yetkisini kimlerden alıyor? Erenköy İlkokulu ve Ortaokuluna huzur gelmesi için öğretmenler, yardımcı personel ile durum hakkında görüşme yapılacak mı? Bu sistematik terör ne zaman durdurulacak” diye sordu.

“İlgili makamları gereğini yapmaya davet ediyoruz”

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 5’inci 7’nci maddesini hatırlatan Demirbaş, “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’n disiplin ile ilgili maddeleri ile Türk Ceza Kanunu’nda da bu davranışların karşılığı maddeler bulunmaktadır. Tüm yöneticileri bu evrensel değerlere uymaya, uymayanlara karşı da ilgili makamları gereğini yapmaya davet ediyoruz. Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu olarak, kuruluşumuzdan bu güne kadar Milli Eğitimin her kademesindeki çalışanlarının, Üniversitemizin her kademesinde çalışan personelinin sorunları, mali ve sosyal hakları, çalışma alanlarındaki fiziki şartlar, sosyal yapılar ve eğitim-öğretim başta olmak üzere tüm sorunları yakından takip ederek, çözümü noktasında mücadele ettik. Çözümü noktasında sonuç elde edilemediğinde ise durum Kamuoyu ve siz değerli Basın Mensupları ile paylaşılmıştır, bundan sonra da paylaşılmaya devam edilecektir. Yetkilileri Erenköy İlkokulu ve Ortaokulundaki sorunları bir an önce çözüme kavuşturulması için göreve davet ediyorum. Konunun da her platformda takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” diye belirtti.(Yusuf Sonkurt)

Paylaş