havadurum

Park ve meydanlar kapatıldı

2108
Türkiye`nin risk haritasında `çok yüksek risk` ile `kırmızı` kategoride yer alan Çanakkale`de, 100 bin nüfusta görülen vaka sayısı 3-9 Nisan tarihleri arasında 797,34`ye yükseldi. Bu sonuçlara göre Çanakkale haftalık vaka sayısıyla Türkiye`de üçüncü sırada yer aldı. Çanakkale`de vaka sayısı 8 Şubat`tan bu yana 21 kat artmış oldu. Kentte artan vaka sayısının önüne geçmek için toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yeni tedbirleri hayata geçirdi. Buna göre; Çanakkale merkezi ve Kepez beldesi ile mücavir alanlarındaki sahil bantlarının yanı sıra park ve bahçeler, yoğunluğu önlemek için kapatıldı. Kordon, İskele Meydanı, Yeni Kordon, Kepez Sahil Bandı, Güzelyalı Sahil Bandı, Dardanos Sahil Bandı dahil) ile park ve bahçelerde (Özgürlük Parkı ve Halk Bahçesi dahil) teması ve yoğunluğu önlemek için 17 Mayıs 2021 saat 05.00`e kadar vatandaş girişlerine kapatıldı.
65 yaş üstü ve 18 yaş altına yasaklar
Hafta içi günlerde ise 65 yaş ve üzeri vatandaşların 10.00-14.00, 18 yaş altı gençler ve çocukların ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceği belirtilerek bu saat aralıkları dışında sokağa çıkmamaları kararı alındı. Yapılan açıklamada; "Hafta içi/hafta sonu ayrımı olmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımızın şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanmamalarına, Milli Eğitim Bakanlığınca yüz yüze eğitimin devamına karar verilen sınıf seviyeleri ile destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında eğitim gören 18 yaş altı gençlerimizin, durumlarını belgelendirmeleri şartıyla toplu ulaşım araçlarından istifade edebilmelerine" denildi.
İşletmeler 18:00`a kadar açık 
İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet göstermesine, vatandaşların(65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşları hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilmelerine. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilmelerine karar verildi. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri ise ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayilerinin açık olmasına, vatandaşların (65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilmelerine karar verildi. Ayrıca sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için tüm işyerlerinin (istisna getirilenler hariç) çalışma saatleri hafta içi günlerde 07.00-18.00 saatleri arası olmasına, zincir marketlerin ise saat 10.00`da açılmasına karar verildi.
(Atakan Alkış)


Paylaş