havadurum

Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

549
Edinilen bilgiye göre kaza geçtiğimiz gece saat 23.45 sıralarında, Çanakkale-İzmir karayolunun 4`ncü kilometresinde Dardanel fabrikasının ön kısmında meydana geldi. Mesai arkadaşını eve bırakan polis memuru Cihan Türkmenoğlu 17 ACD 621 plakalı sivil polis aracıyla İzmir istikametine giderken, karşı yönden gelen ve şerit ihlali yaptığı iddia edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık yönetimindeki 60 NU 575 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Korkunç kazada her iki sürücünün aracı da kullanılamaz hale geldi. Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık`ın kullandığı araç metrelerce sürüklenmesinin ardından alev alarak yanmaya başladı. Olayı gören olay yerinin yakınındaki benzin istasyonunda bulunan vatandaşlar 155`e ihbarda bulunarak kazazedelere yardıma koştu. Yanan otomobile ilk müdahaleyi istasyon görevlileri yangın tüpleri ile yaptı. Kısa süre sonra kaza yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri intikal etti. Yangın söndürüldükten sonra itfaiye görevlileri Türkmenoğlu ile Işık`ı, sıkıştıkları yerden çıkardı. Yaralıların ilk müdahaleleri olay yerinde yapıldı. 
Ambulansla Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi`ne götürülen Polis Memuru Cihan Türkmenoğlu, doktorların tüm çabalarına rağmen şehit oldu. Kazada kalbi durduğu öğrenilen otomobil sürücüsü Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık`a ise olay yerinde kalp masajı yapıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi`ne sevk edilen Işık, burada da yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Vali Aktaş ve İl Emniyet Müdürü Karaduman olay yerini inceledi 
Kazanın ardından olay yerine gelen Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman kaza hakkında bilgi aldı. Yapılan incelemelerin ardından polis memuru Türkmenoğlu`nun, tersten gelen aracı son anda fark edip fren yapmasına rağmen kazayı önleyemediği bildirildi. Vali Aktaş ve Emniyet Müdürü Karaduman daha sonra hastaneye giderek, şehit polis memurunun yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Hurdaya dönen araçlar çekicilere yüklenerek kaldırıldı. 
Emniyet Müdürlüğü önünde tören yapıldı
Kazada şehit olan polis memuru Cihan Türkmenoğlu için dün saat 12:30`da Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, siyasi parti temsilcileri, birim amirleri, şehit ailesi ve yakınları, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Şehidin naaşı Devlet Hastanesi morgundan alınarak İl Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi. Saygı duruşunun ardından Şehit Polis Memuru Cihan Türkmenoğlu`nun kısa öz geçmişi okundu. Devamla Çanakkale İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman bir konuşma yaptı. İl Emniyet Müdürü Karaduman konuşmasında; "Teşkilatımızın sevilen ve saygı duyulan bir ferdi olan Cihan Türkmenoğlu`nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Başta kederli ailesi olmak üzere teşkilatımıza baş sağlığı diliyoruz. Şehidimizin ailesi bu büyük ailenin bir ferdiydi ve öyle kalmaya devam edecektir, artık bizlere emanettir" dedi. Okunan Kuran-ı Kerimin ardından yapılan dua ile Şehit Polis Memuru son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşı memleketi Edremit`e defnedilecek. Şehit Polis Memuru Cihan Türkmenoğlu evli ve iki çocuk babasıydı.
(Atakan Alkış)











Paylaş