havadurum

15 Tatil Ne Zaman Bitiyor? İkinci Dönem Başlıyor!

Okullarda yarıyıl tatili ne zaman bitiyor? İkinci dönem ne zaman başlıyor? Bu soruların cevaplarını sizin için araştırdık.

1344

Okullarda yarıyıl tatili başladı. Öğrenciler ve öğretmenler de tatilin tadını çıkarmaya hazırlandılar. Ama merak edilen soru nedir? 15 tatil ne zaman bitiyor? İkinci dönem ne zaman başlıyor? Bu soruların cevaplarını sizin için araştırdık.

Yarıyıl Tatili Ne Zaman Başladı?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda, özel eğitim kurumlarında ve diğer eğitim kurumlarında yarıyıl tatili 19 Ocak cuma günü karne dağıtımıyla başladı.

İkinci Dönem Ne Zaman Başlayacak?

Yarıyıl tatili bittikten sonra ikinci dönem başlayacak. İkinci dönem 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak. Bu arada öğrencilerin okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmalarına katılması bekleniyor.

Sömestr Tatili Ne Zaman Sona Erecek?

Sömestr tatili ise okul hakkında bilgilendirme çalışmalarının yanında da önemli bir rol oynuyor. Sömestr tatili sona eren öğrencilerin akademik performanslarına göre sınıflarının düzenlenmesi yapılıyor. Sömestr tatili sona eren öğrencilerin sınıflarının düzenlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre değerlendirme yapıldığı belirtildi.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş