yandexmetrikacounter
43 Yıllık Kuru Temizlemeci Ulusoy'dan Tavsi | Çanakkale Olay

43 Yıllık Kuru Temizlemeci Ulusoy'dan Tavsiye: "Lekeye Müdahale Etmeden Getirin"

Çanakkale'de 1982 yılından bu yana hizmet veren Ulusoy Kuru Temizleme firmasının işletmecisi Nazmi Ulusoy, müşterilerin kıyafetlerdeki lekelere müdahale etmeden getirmelerinin temizlik işlemini kolaylaştırdığını belirtti.

59

Baba Mesleğini 43 Yıldır Sürdürüyor

Çanakkale'de faaliyet gösteren Ulusoy Kuru Temizleme işletmecisi Nazmi Ulusoy, 1982 yılından bu yana baba mesleğini sürdürdüğünü söyledi. Çanakkaleli olduğunu belirten Ulusoy, 43 yıldır aynı mesleğin içinde yer aldığını ifade etti.

Mevsime Göre Ürünler Değişiyor

Ulusoy, kış aylarında en çok takım elbise, kaban ve paltoların, yaz aylarında ise düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelinlik, abiye, nişanlık ve çeyizlik ürünlerin kuru temizleme için getirildiğini söyledi.

124816_wuciwug_d19b782d_43-yillik-kuru.jpeg

Kuru temizleme ile normal yıkama arasındaki farkı anlatan Ulusoy, kuru temizlemede su kullanılmadığını belirterek; kıyafetlerin özel makinelerde kimyasal çözücülerle temizlendiğini ifade etti.

Keten Kumaşlarda Lekeler Daha Zor Çıkıyor

En zor temizlenen kumaşların keten türü olduğunu söyleyen Ulusoy, bu kumaşlarda lekelerin daha zor çıktığını ancak genel olarak başarılı sonuç aldıklarını dile getirdi.

Etiket Talimatlarına Uyulmalı

Müşterilerin en sık yaptığı hatanın kıyafetlerdeki lekelere önceden müdahale etmek olduğunu belirten Ulusoy, lekeli ürünlerin hiçbir işlem yapılmadan getirilmesinin daha doğru olduğunu söyledi. Ulusoy, kıyafetlerin kullanım ömrünü uzatmak için ise ürün üzerindeki yıkama ve bakım etiketlerinde yer alan talimatlara uyulmasının önemli olduğunu vurguladı.

Haber-Fotoğraf: Nilay Ay - Bayram Behçet Kocacenk

(HABER MERKEZİ)
Paylaş