yandexmetrikacounter
Ayhan Gider;“Geçmiş olsun Çanakkale dayanış | Çanakkale Olay

Ayhan Gider;“Geçmiş olsun Çanakkale dayanışmanız için minnettarız.”

Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale’deki orman yangınının ardından yaptığı açıklamada, “Yaralarımızı devletimizin güçlü varlığı ve milletimizin sarsılmaz dayanışma ruhuyla birlikte saracağız” dedi.

346

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çınarcık mevkiinde başlayıp kısa sürede geniş bir alana yayılan yangının ardından yaptığı açıklamada, can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu ancak ormanlar, doğal yaşam ve yerleşim alanlarında meydana gelen büyük tahribatın derin üzüntü yarattığını belirtti. Gider, yangınla mücadelede görev alan tüm kurumlar, gönüllüler ve vatandaşlara teşekkür ederek, yaraların devlet ve millet dayanışmasıyla sarılacağını vurguladı.

106747_wuciwug_fd8c695a_ayhan-gider-gec.jpeg

“Emeğini ve yüreğini ortaya koyan tüm hemşehrilerime minnettarım”

Yangının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider; “Geçmiş olsun Çanakkale dayanışmanız için minnettarız. Dün öğle saatlerinde Çınarcık mevkiinde başlayarak şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın, ne yazık ki ormanlarımızla birlikte yerleşim alanlarımızda da büyük hasara yol açtı. İnsan can kaybımızın olmaması en büyük tesellimiz olsa da, doğada yaşayan sayısız canımızı ve binlerce ağacımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

106747_wuciwug_6fe9afa4_ayhan-gider-gec.jpeg

Çanakkale’miz adına son derece üzücü bir durumla karşı karşıya kaldık. Yangın, devletimizin tüm imkanları ve sahadaki yoğun mücadele sayesinde kontrol altına alındı. 19 uçak ve helikopter, 489 kara aracı, 1.645 personel gece gündüz demeden görev yaptı. Bu süreçte; Çanakkale Valiliğimiz, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, belediyelerimiz, İl Özel İdaremiz, emniyet teşkilatımız, jandarma birliklerimiz, itfaiyelerimiz, sağlık ekiplerimiz, sahil güvenlik unsurlarımız, gönüllü vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, yangın bölgesine desteğini aralıksız sürdüren moto kuryelerimiz, genç kardeşlerimiz ve sahadan doğru bilgi akışı sağlamak için fedakârca çalışan basın mensuplarımız, örnek bir dayanışma sergiledi.

106747_wuciwug_fd8c695a_ayhan-gider-gec.jpeg

Bu zorlu mücadelede emeğini, vaktini ve yüreğini ortaya koyan Çanakkale’mizin güzel insanlarına devletimiz ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Yaralarımızı, devletimizin güçlü varlığı ve milletimizin sarsılmaz dayanışma ruhuyla birlikte saracağız. Ancak, yangın tehlikesinin yaz mevsimi boyunca her an var olabileceğini unutmadan, hemşehrilerimizin duyarlılık ve tedbirlerini en üst düzeyde sürdürmeleri büyük önem taşımaktadır. Bir kez daha güzel şehrimize ve kıymetli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Cenab-ı Allah’tan bizleri her türlü afetten muhafaza etmesini niyaz ediyorum” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş