Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde orman dışında başlayıp ormana sıçrayan yangınla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, yangına 12 uçak, 18 helikopter, 343 kara aracı ve 1300 personel ile yoğun şekilde müdahale edildiğini belirtti.
Bakan, dün saatte 60 kilometreye ulaşan rüzgarın bugün biraz daha düşük şiddetli seyrettiğini ve nem oranının yükseldiğini ifade ederek, “Bu hava şartları bizim için düne göre daha fazla avantaj sağlıyor. Bu anlamda, düne göre çalışmalar daha olumlu yönde ilerliyor” dedi.
Yumaklı, bölgedeki şehitliklerin yangından etkilenmediğini ve tedbiren boşaltılan 6 köydeki vatandaşların güvenli bölgelere alındığını vurguladı. “Yangının yerleşim yerlerini ve şehitlikleri etkilemeden, bir an evvel kontrol altına alınması için hem havadan hem de karadan yoğun şekilde mücadeleyi sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.
Meteorolojik verilerin bugün Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde rüzgarın etkili olduğunu gösterdiğini belirten Bakan, vatandaşları uyararak, “Lütfen dışarıda ateş yakmayalım, yangına sebebiyet verecek davranışlardan kaçınalım” çağrısında bulundu.
(SEVİ GÖZAY ASLAN)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.