Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen temizlik operasyonunda, Bozcaada Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi Dalgıç ekipleri aktif rol aldı. Bozcaada Kaymakamlığı'nın öncülük ettiği bu işbirliği, kurumlar arası koordinasyonun başarılı bir örneğini sergiledi.
Profesyonel dalgıç ekipleri, liman bölgesinin deniz dibinde kapsamlı bir tarama çalışması yürüttü. Bu detaylı çalışma sonucunda, deniz ekosistemini tehdit eden çok sayıda atık materyal gün yüzüne çıkarıldı. Çıkarılan atıklar arasında araç lastikleri, plastik şişeler ve paslanmış demir parçaları bulunuyor.
Etkinliğe Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, Bozcaada Kaymakamı Yunus Emre Kandemir, Garnizon Komutanı Binbaşı Tahir Ergençoğlu ve protokol ekipleri katıldı.
(HABER MERKEZİ)