havadurum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Çanakkale toplantısına katıldı

 “İİMEK’ lerin Etkinleştirilmesi” özel gündemiyle Türkiye genelinde aynı anda İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantıları yapıldı

942

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın çevrimiçi katılımlarıyla “İİMEK’ lerin Etkinleştirilmesi” özel gündemiyle Türkiye genelinde aynı anda İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantıları yapıldı. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2024 yılı 2. Olağan Toplantısı Çanakkale Vali Yardımcısı Sayın Mustafa Özsoy başkanlığında, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin’in katılımlarında, Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünün koordinasyonunda, Kamu kurumlarının müdürleri, dernek ve federasyon başkanlarının iştiraklari ile ÇTSO ev sahipliğinde düzenlendi.

“İşsizlikle kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz”

Bakan Işıkhan, “Türkiye’nin bütün illerindeki İİMEK üyelerine, İİMEK’lerin etkinliğinin arttırılması için yapılması gerekenler ile aktif iş gücü piyasası politikaları ve iş sağlığı ve güvenliği konularında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İllerimizde istihdamı ve güvenli iş ortamlarını destekleyen programları hayata geçirmeye devam edecek işsizlikle kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Görüş ve öneriler paylaşıldı

Toplantı diğer gündem maddeleriyle devam etti. İş ve Meslek Danışmanı Gökçe Badem 2024 yılı Ocak-Şubat-Mart aylarında ilimizdeki İşkur faaliyetleri hakkında kurula bilgi verdi. 2024 Ocak-Şubat-Mart Dönemi Denetim Raporları ve 2023 yılı İşgücü Piyasası Araştırma Raporunu kurul onayına sundu. Yapılan değerlendirmelerin ardından oda, borsa, sendika, özel sektör ile kurum ve kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerilerini belirtmesiyle toplantı sona erdi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş