yandexmetrikacounter
Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nd | Çanakkale Olay

Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu’ndan kadına şiddete tepki!

Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonunca boşanma aşamasındaki eski eşi tarafından bıçaklanan Minel K. için açıklama yapılarak, hukuki destek sağladıkları duyuruldu.

209

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde bağlı Umurbey Beldesi’nde 12 Haziran günü evine dönerken eski eşi tarafından 16 kez bıçaklanarak ağır yaralanan Minel K.'ye yönelik saldırının ardından, Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu basın açıklaması yaptı.

Komisyon Başkanı Av. Yeşim Şimşek'in okuduğu açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bir kadın, bir insan, bir hayal…

12 Haziran günü, Umurbey Beldesi’nde iş çıkışı evine dönmeye çalışırken, boşanma sürecinde olduğu eski eşi tarafından 16 kez bıçaklanarak hayattan koparılmak istendi.

O gün orada yalnızca bir kadın değil, insanlık da yere düştü.
Fail sadece bıçağı saplamadı; yaşama hakkına, özgürlük hakkına, bir kadının kendi hayatı üzerindeki iradesine de saldırdı. Olay yerine ulaşan ambulansı defalarca engelleyerek, Minel’in yaşama tutunma ihtimalini bile ortadan kaldırmak istedi. Bu, yalnızca bireysel bir şiddet değil, sistematik bir zihniyetin kanlı yüzüdür.

Minel bugün hayattaysa, bu onun hayata tutunma iradesi sayesindedir. Ve biz buradan haykırıyoruz:
Minel yalnız değildir. Asla yalnız bırakılmayacaktır.

Bu olay, yalnızca Minel’in değil; hayatta kalmak için mücadele veren tüm kadınların mücadelesidir.
Bugün sesimizi çıkarmazsak, yarın bir başka kadın adaleti değil, ölümü bulacaktır.
Bizler, yalnızca bir kişinin değil, bir toplumun vicdanını temsil ediyoruz. Ve bu vicdan susmayacak!

Minel’in sesi, bizim sesimizdir.
Adaletin sesi, susturulamaz."

Şimşek, Minel K.'ye hukuki destek sağladıklarını, davanın şeffaflıkla yürütülmesi ve failin en ağır şekilde cezalandırılması için tüm hukuki adımların atılacağını kamuoyuna duyurdu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş