yandexmetrikacounter
Çanakkale’de çoban köpekleri için mikroçip | Çanakkale Olay

Çanakkale’de çoban köpekleri için mikroçip ve aşı projesi başlatıldı

Çanakkale’de çoban köpeklerinin kayıt altına alınması ve sağlıklarının korunması amacıyla mikroçip ve kuduz aşısı uygulaması başlatıldı.

114

Çanakkale Valiliği koordinesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi iş birliğinde, kırsal alanlardaki çoban köpeklerine yönelik yeni bir sağlık ve güvenlik projesi hayata geçirildi.

“Mikroçip ile Güven, Aşı ile Sağlık” sloganıyla başlatılan proje kapsamında, çoban köpeklerine mikroçip takılarak kimliklendirme yapılacak, sağlık kontrolleri gerçekleştirilecek ve kuduz aşıları uygulanacak.

Projenin temel hedefleri arasında, sahipsiz köpek popülasyonunun kontrol altına alınması, hayvan refahının sağlanması ve zoonoz hastalıkların – özellikle kuduzun – yayılmasının önlenmesi yer alıyor.

Uygulamalar tamamen ücretsiz olup, 30 Eylül 2025 tarihine kadar devam edecek. Bu süreçte kırsalda görev yapan tüm çoban köpeklerinin elektronik ortamda kayıt altına alınması ve sağlık durumlarının izlenmesi sağlanacak.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş