Çanakkale’den gelen cinsel istismar ve kaçırılma iddiası gündeme bomba gibi düştü. 16 yaşındaki bir kız çocuğunun, kendisini istismar eden şahıs tarafından kaçırılmak istendiği ve tehditler nedeniyle okula gidemediği ortaya çıktı. Dehşete düşüren olay, CİMER başvurusuyla gün yüzüne çıktı.
Çanakkale, son günlerde çocuklara yönelik hak ihlalleri ve istismar iddialarıyla çalkalanıyor. Ayvacık Küçükkuyu Sevgi Evleri’ndeki eziyet davasının ilk duruşması görülürken, İHA Ankara mahreçli yeni bir haber kentteki koruma altındaki çocukların durumunu bir kez daha gündeme taşıdı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan bir başvuru, 16 yaşındaki bir kız çocuğunun yaşadığı cinsel istismar ve esaret dehşetini gözler önüne serdi.
Edinilen bilgilere göre, Çanakkale’de yaşayan 16 yaşındaki bir kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. Yaşadığı travmanın ardından istismarcısı tarafından kaçırılmaya çalışılan ve sürekli ölümcül tehditler alan talihsiz çocuk, korkudan okuluna devam edemez hale geldi.
Vatandaşların şikayet ve taleplerini devletin ilgili kurumlarına ulaştıran CİMER, bu kan donduran iddialar üzerine hemen harekete geçti.
Kız çocuğunun eğitimi ve can güvenliği için yapılan başvurunun Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) iletilmesinin ardından acil önlemler alındı. Bakanlık, mağdur öğrencini eğitim hayatının kesintiye uğramaması ve istismarcıdan uzaklaştırılması amacıyla gerekli güvenlik tedbirlerini alarak öğrencinin okul nakil işlemini ivedilikle gerçekleştirdi. Olayla ilgili adli sürecin de yakından takip edildiği öğrenildi.
Çanakkale, bu sarsıcı gelişmenin yanı sıra Ayvacık Küçükkuyu’da bulunan Sevgi Evleri’ndeki çocuklara kötü muamele ve eziyet iddiası ile de çalkalanıyor. Koruma altındaki çocuklara 2010-2023 yılları arasında sistematik bir şekilde şiddet uygulandığı gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması Ayvacık 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Çanakkale'de çocukların korunması ve haklarının savunulması adına yürütülen her iki hukuki süreç de kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.
(YUSUF SONKURT)