havadurum

Çanakkale’de Diş Hekimliği Günü ve Sempozyum Etkinliği düzenlenecek

Çanakkale Diş Hekimleri Odası, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve 20-26 Kasım Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu etkinlikler arasında çelenk koyma töreni, basın açıklaması ve bilimsel sempozyum yer alıyor.

718

Çanakkale Diş Hekimleri Odası Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası kapsamında , 22 Kasım günü saat 10.00’da Çanakkale Belediyesi önü 100. Yıl Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk heykeline çelenk koyma töreni ve basın açıklaması düzenleyecek.

Bilimsel Konuşmalara Yer Verilecek

Çanakkale Diş Hekimleri Odası’nın 24-25 Kasım tarihlerinde düzenlediği 33. Bilimsel Sempozyum Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olması sebebiyle açılış oturumunda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İngilizce Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Doç. Dr. Azer Banu Kemaloğlu “Çanakkale Savaşlarının İnsani Boyutu: Bir Mikro Tarih Çalışması” başlıklı sunumunu yapacak. İki günlük sempozyum, diş hekimliği alanının önde gelen dokuz akademisyenin bilimsel konuşmaları ile devam edecek.

Diş Hekimliği Günü’nün Önemi

22 Kasım 1908, tıbbiyeden ayrı bir dişçilik mektebinin açılması için yapılan müzakerelerin sonuç verdiği, Dişçi Mektebi bütçesinin Maarif Nezareti’ne gönderilerek kuruluş sürecinin resmi olarak başlatıldığı tarihtir. Ülkemizde bilimsel diş hekimliğinin temellerinin atıldığı gün olarak sayılmaktadır. Türk Dişhekimleri Birliği’nin girişimleriyle 1996 yılından beri 22 Kasım “Diş Hekimliği Günü”, 22 Kasım’ı içine alan hafta ise ağız ve diş sağlığının yaşamımızdaki önemini topluma yansıtmak, farkındalık yaratmak amaçlarıyla “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır.

(Esra Güller)

Paylaş