2025-2026 eğitim öğretim yılı 8 Eylül Pazartesi günü başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açıldığı gün 06.00-16.00 saatleri arasında toplu ulaşım araçlarını ücretsiz hale getirerek öğrenci ve velilere büyük bir kolaylık sağlayacağını duyurdu. Çanakkaleli vatandaşlar, benzer bir uygulamanın eğitim öğretim yılının ilk günü Çanakkale Belediyesi tarafından da hayata geçirilmesini bekliyor.
İstanbul’daki uygulamada, belediyeye ait toplu ulaşım araçları pazartesi günü ücretsiz olacak. Kent genelinde sefer artırımları yapılacak, zabıta ekipleri trafik yönlendirmesi sağlayacak. Okul servis araçları için İSPARK otoparkları ilk gün ücretsiz olurken, şehirde eğitim yılı başlangıcına özel etkinlikler de düzenlenecek.
Çanakkaleli vatandaşlar ve veliler, toplu ulaşımın eğitim öğretim yılının ilk günü ücretsiz olmasını, böylece öğrencilerin ve velilerin ulaşımda yaşayacağı zorlukların hafifletilmesini istiyor. Özellikle okul servislerini kullanmayan öğrenciler ve öğretmenler için bu uygulama önemli bir kolaylık sağlayacak.
Okulların açıldığı gün şehir içi trafikte yoğunluk yaşanması bekleniyor. Uzmanlar, toplu ulaşımın ilk gün ücretsiz olması durumunda özel araç kullanımının azalacağını, böylece trafik akışının da rahatlayacağını belirtiyor.
Çanakkale’de böyle bir uygulamanın hayata geçmesi, eğitim yılına moral ve motivasyonla başlanmasını sağlayabilir. Belediyenin bu yönde atacağı adımlar, şehirdeki ulaşım yükünü hafifletirken öğrenci ve velilere önemli bir destek sunmuş olacak.
(YUSUF SONKURT)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.