Çanakkale’de son yıllarda yaşanan orman yangınlarının ardından, zarar gören bölgelerin yeniden kazanılması için kapsamlı bir adım atılıyor. Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan iyileştirme hedefiyle düzenlenen “Çanakkale’de Meydana Gelen Yangınlar Sonrası Orman Ekosisteminin İyileştirilmesi Çalıştayı”, 25–26 Kasım 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Çalıştay, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Güzelyalı Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde iki gün boyunca alanında uzman isimleri bir araya getirecek.
gibi başlıklar detaylı şekilde ele alınacak.
Akademisyenler, kamu kurumları, STK’lar ve ilgili tüm paydaşlar deneyimlerini paylaşarak, orman ekosistemlerinin iyileştirilmesi için yeni çözüm önerileri sunacak.
Çalıştay kapsamında yapılacak değerlendirmelerin, özellikle yangınlardan etkilenen alanların bilimsel temelli, sürdürülebilir ve hızlı şekilde iyileştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor. Ortak aklın oluşturulması, kurumlar arası iletişimin güçlendirilmesi ve sahada uygulanabilir stratejilerin geliştirilmesi çalıştayın temel hedefleri arasında yer alıyor.
Orman yangınlarının bölgenin doğal yaşamı üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik bu çalıştay, Çanakkale’de çevresel dayanıklılığın artırılması açısından büyük önem taşıyor. Uzman görüşlerinin bir araya getirileceği organizasyonun, uzun vadeli orman politikalarına da ışık tutması bekleniyor.
(YUSUF SONKURT)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.