havadurum

Çanakkale Hava Durumu 21 Nisan Pazar

Çanakkale'de 21 Nisan hava durumu nasıl olacak? Sıcaklıklar ne kadar yükselecek? Yağmur yağacak mı? Hemen tüm detayları öğrenin!

606

Çanakkale, 21 Nisan Pazar günü sıcak ve sağanak yağışlı bir hava bekliyor. Hava sıcaklıkları 19°C'ye kadar yükselecek, ancak rüzgarın soğutucu etkisiyle hissedilen sıcaklık 12°C civarında olacak. Güneybatı yönünden 24 km/saat hızla esecek rüzgar, yağışları da beraberinde getirebilir.

Sıcaklıklar 19°C'ye Kadar Yükselecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi verilerine göre, Çanakkale'de 21 Nisan Pazar günü en yüksek hava sıcaklığı 19°C olacak. Bu sıcaklık, mevsim normallerinin biraz üzerinde.

Ancak, öğleden sonra saatlerinde güneybatı yönünden esecek rüzgarın etkisiyle hissedilen sıcaklık 12°C civarında olacak. Bu nedenle, serin bir gün olması bekleniyor.

Güneybatı Rüzgarı Yağmur Getirebilir

21 Nisan Pazar günü Çanakkale'de güneybatı yönünden 24 km/saat hızla esecek rüzgar hakim olacak. Bu rüzgarın etkisiyle gün boyunca parçalı bulutlu ve zaman zaman sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışların, öğleden sonra saatlerinde daha yoğun olması ve gök gürültülü fırtınalara yol açması mümkün.

Hissedilen Sıcaklık 12°C Civarında Olacak

Rüzgarın soğutucu etkisiyle Çanakkale'de 21 Nisan Pazar günü hissedilen sıcaklık 12°C civarında olacak. Bu nedenle, mevsim normallerinin biraz altında bir hava bekleniyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde hava daha serin hissedilebilir.

Şemsiyenizi Yanınızdan Ayırmayın

Çanakkale'de 21 Nisan Pazar günü sağanak yağış ihtimali yüksek. Bu nedenle, dışarı çıkarken yanınızda şemsiye bulundurmanız ve yağmura karşı önlem almanız tavsiye edilir.

Hafta Sonu Planlarınızı Buna Göre Yapın

Çanakkale'de 21 Nisan Pazar günü sıcak ve yağışlı bir hava bekleniyor. Bu nedenle, hafta sonu planlarınızı yaparken bu hava durumunu göz önünde bulundurmanızda fayda var. Yağışlı havadan etkilenmek istemiyorsanız, planlarınızı hafta sonuna ertelemeyi düşünebilirsiniz.

Ek Bilgiler

Nem oranı: %65
Görüş mesafesi: 10 km
UV indeksi: 3 (Orta)

(ATİLLA AKIN)
Paylaş