havadurum

Çanakkale Memleket Partisi’nde tartışma!

Ankara Barosu’nda avukatlık yapan Sami Can Yahyaoğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden istifaya davet ettiği Memleket Partisi Çanakkale İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Atalay Seçkin’in yanıtları gündem oldu. Seçkin, adaylığı ve partinin geleceği hakkında 5 maddelik bir açıklama yaparak, partinin muhtemelen kapanacağını ve bu nedenle istifa etmesinin gerekli olmayacağını dile getirdi.

1218

Ankara Barosunda avukat olduğunu belirten Sami Can Yahyaoğlu sosyal medya hesabından üzerinden, Memleket Partisi’nin Türkiye genelinde belediye başkan adayı olarak çıkardığı isimlere yönelik eleştiride bulundu.

"İstifaya gerek kalmayacak"

İsimlerin arasından Memleket Partisi Çanakkale İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Atalay Seçkin de yer aldı. X platformundan yayımladığı gönderisinde Yahyaoğlu, “İlçeden değil ilden 85 oy almış, tamı tamına 85 (seksen beş), Çanakkale’de herhangi bir çalışmasını görmedim. Görsem bile 85 oy alan birini anında görevden alırdım. @AtalaySeckinMP istifa!” sözlerine yanıt verdi. Başkan Adayı Seçkin’den ise gönderiye yanıt gecikmedi. 5 maddede Yahyaoğlu’na yanıt veren Seçkin, istifa etmesine gerek kalmayacağını büyük ihtimalle partinin kapanacağını ifade etti.

Seçkin’in maddeler halindeki yanıtları şöyle;

“1- Belediye başkan adaylığı için ne zamanım ne de gerekli bütçem vardı fakat genel merkezi ve özellikle Sn.Muharrem İnce’yi kıramadığım için aday oldum. Olmasam Çanakkale’de 1 kişi aday olmak istemedi. Kimsenin önünü kesmedim.
2- Çanakkale büyükşehir değil. Yani Merkez ilçe adayıydım, zamanla öğrenirsin bu tarz bilgileri.
3- Sadece memleketim olan Ayvacık/Küçükkuyu için çalışma gerçekleştirdik ve %8.17 aldık maalesef başaramadık. Yüzde 10 olsa meclis üyemiz olacaktı. Tüm Çanakkalede başarılı olabileceğimiz yer orasıydı, bunu başaramadık.
4- Bizim seçmenimiz partizan değil. Kazanabilecek, kendi ideolojisine yakın adaya oy verme eğilimindedir. Zafer partisi gibi bir kitlemiz yok, onların adayına bin küsür oy çıktı fakat çok çalıştığı için değil, parti logosuna oy atıldı.
5-Yerime bir kişi il başkanlığına talipse kendisine elimden geldiğince destek olurum fakat büyük ihtimal parti kapanacağı için buna gerek kalmayacak.”

Seçkin ayrıca cevap gönderisinin altına, “@avsamiyahyaoglu cevabını bekliyorum. İnsan karalamak en güzel şey.” notunu düştü.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş