yandexmetrikacounter
Çanakkale’nin de aralarında olduğu 50 ilde | Çanakkale Olay

Çanakkale’nin de aralarında olduğu 50 ilde FETÖ operasyonları: 154 şüpheli tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu 50 ilde FETÖ’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 154 şüphelinin tutuklandığını, toplamda 286 kişinin yakalandığını açıkladı.

225

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik 50 ilde düzenlenen geniş kapsamlı operasyonların sonuçlarını paylaştı. Yerlikaya, son bir ay içinde yürütülen çalışmalarda toplam 286 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 154’ünün tutuklandığını ve 79 kişi hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulandığını bildirdi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İstihbarat Başkanlıkları koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Çanakkale, Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Erzurum ve Trabzon dahil 50 ilde eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Yakalanan şüphelilerin, FETÖ’nün “güncel yapılanması, finans yapılanması, askeri mahrem yapılanması ve sivil mahrem yapılanması” içinde faaliyet gösterdikleri, örgütün kripto haberleşme programı ByLock’u kullandıkları ve ankesörlü telefonlar üzerinden örgüt sorumlularıyla irtibat kurdukları belirlendi.

Operasyonlarda ayrıca, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve uzun süredir aranan isimlerin de yakalandığı açıklandı. Yerlikaya, terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, “Hangi yapılanma içinde olursa olsun, milletimizin huzurunu bozmaya çalışan hiçbir örgüte izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İçişleri Bakanlığı

(HABER MERKEZİ)
Paylaş