Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), “Metaverse ve Yapay Zeka ile Gelecek” başlıklı söyleşiye ev sahipliği yaptı. Terzioğlu Yerleşkesi’ndeki Troya Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, araştırmacı-yazar ve Türkiye Düşünce Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Koçak konuşmacı olarak yer aldı.
Söyleşiye ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Aydın, fakülte dekanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.
Taşkın Koçak, konuşmasında metaverse’ün sunduğu olanakları ve yapay zekanın hızla gelişen etkilerini kapsamlı şekilde ele aldı. Eğitimden sağlığa, sanayiden iş dünyasına kadar birçok alanda bu teknolojilerin geleceği nasıl şekillendireceği üzerinde durdu.
Öğrencilerin yoğun katılımıyla interaktif geçen söyleşide, katılımcılar teknolojinin farklı alanlardaki etkileri üzerine fikir alışverişinde bulundu. Program sonunda katılımcılar, değerli bilgileri ve katkılarından dolayı Taşkın Koçak’a teşekkür etti.
(ERHAN TAYLAN)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
0 286 212 91 91 - 0 286 212 91 92
0 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.