yandexmetrikacounter
ÇOMÜ’de "Psikolojik dayanıklılık" konferans | Çanakkale Olay

ÇOMÜ’de "Psikolojik dayanıklılık" konferans verildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda, "Ben de Varım" projesi kapsamında düzenlenen konferansta öğrencilere psikolojik dayanıklılığın şifreleri anlatıldı. Psikolog Mete Gökçer Aktepe, stres yönetimi ve duygusal güçlenme konularında kritik bilgiler paylaştı.

34

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra ruhsal gelişimlerini desteklemeye yönelik anlamlı bir etkinliğe imza attı. "Ben de Varım" sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde gerçekleştirilen konferansta, üniversite gençliğinin güncel yaşam zorluklarına karşı nasıl daha dirençli olabileceği masaya yatırıldı.

121741_wuciwug_dae16095_comu-de-psikolo.jpeg

Uzmanından psikolojik destek stratejileri

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü psikologlarından Mete Gökçer Aktepe’nin konuşmacı olarak katıldığı programda, modern çağın en büyük sorunlarından biri olan stres ve kaygı ile başa çıkma yöntemleri ele alındı. Aktepe, öğrencilere duygusal dayanıklılığın nasıl güçlendirileceği ve profesyonel psikolojik destek süreçlerinin önemi hakkında kapsamlı bir sunum yaptı.

121741_wuciwug_2eb43c50_comu-de-psikolo.jpeg

Duygusal dayanıklılık güçlendiriliyor

Konferansta, bireylerin zorlu yaşam olayları karşısında toparlanma becerisi olarak tanımlanan "Psikolojik Dayanıklılık" kavramı detaylandırıldı. Psikolog Mete Gökçer Aktepe, öğrencilere şu önemli bilgileri aktardı; "Psikolojik dayanıklılık, sadece zorluklara göğüs germek değil, bu süreçlerden güçlenerek çıkabilmektir. Stresle başa çıkma yöntemleri, duygusal dayanıklılığın güçlendirilmesi ve ihtiyaç duyulduğunda psikolojik destek süreçlerine başvurmak, bireyin genel iyi oluş hali için hayati önem taşımaktadır” şeklinde ifade etti.

121741_wuciwug_67db6f74_comu-de-psikolo.jpeg

Öğrencilerden yoğun ilgi

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlik, soru-cevap bölümüyle sona erdi. "Ben de Varım" projesi kapsamında düzenlenen bu tür faaliyetlerin, öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımalarına ve zorluklar karşısında daha donanımlı hale gelmelerine katkı sunması hedeflendi.

121741_wuciwug_75734b61_comu-de-psikolo.jpeg

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş