havadurum

ÇOMÜ’den “Engelsiz” dokunuş…

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Çanakkale Özgün Bireyler Otizm Derneği’ndeki çocuklarla bir araya gelerek anlamlı bir gün geçirdi.

654

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor. Öğrenciler, Çanakkale Özgün Bireyler Otizm Derneği’ndeki çocuklara hobi günü düzenleyerek eğlenceli bir gün geçirdiler. Otizmli çocukların yanı sıra, çevrede bulunan minikler ve aileleriyle de dans ederek, keyifli anlar yaşadı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı’nda düzenlenen etkinlikte; İpek Arslan, Asude Nur Bal, Emel Uğur ve Eren Çelebi Baran yer aldı.

Çok sayıda kişi katılım sağladı

Lydia Park’ta düzenlenen sosyal sorumluluk projesine; Çanakkale Özgün Bireyler Otizm Derneği’ndeki 15 otizmli çocuk ve çocukların ailelerinin yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Harun Hazır, ÇOMÜ Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Tanju Güdük, öğretim elemanları, halkla ilişkiler öğrencileri ve çevredeki diğer çocuklar katıldı.

Keyifli etkinliklerle gün renklendi

Hazırlanan hobi masalarında müzik eşliğinde çeşitli etkinlikler yapan katılımcı çocuklara, halkla ilişkiler öğrencileri eşlik etti. Minik kil heykelleri boyayan çocuklar; kendileri için hazırlanan saksılara tohum ekerek, toprağa dokunma fırsatı buldu. Hazırlanan boncuk ve iplerle; çocukların, kendileri ve sevdikleri için takı ve anahtarlık yaptığı projede, üniversiteliler çocuklara müzik aletlerini uygulamalı tanıttı. İkramlarla ve etkinliklerle çocuklara eğlenceli saatler geçirmeyi amaçlayan ‘Hobilere Engelsiz Dokunuş’ sosyal sorumluluk projesi, danslarla tamamlandı.

Teşekkür belgesi takdim edildi

Planlamasından uygulamasına tamamı öğrenciler tarafından organize edilen etkinlik; Nilba Tekstil, Arges Design, Tumba Tekstil, Vitalis, Madeo İce, Ser Tur, Lydia Park sponsorluğunda gerçekleşti. Projeyi gerçekleştiren öğrenciler; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Harun Hazır ve Çanakkale Özgün Bireyler Otizm Derneği Başkanı Sevimay Çanlıoğlu ile sponsorlara teşekkür belgesi takdim etti.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş