yandexmetrikacounter
ÇOMÜ’lü Ece Demir’den Dünya başarısı | Çanakkale Olay

ÇOMÜ’lü Ece Demir’den Dünya başarısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi Ece Demir, dünyanın en zorlu açık su yüzme yarışlarından biri olan 20 Bridges Swim Manhattan’ı 10 saatte tamamlayarak, tamamlayan en genç kadın Türk sporcu unvanını elde etti.

71

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencisi Ece Demir, New York’ta düzenlenen ve Manhattan Adası’nın çevresinde toplam 48 kilometrelik parkurdan oluşan 20 Bridges Swim Manhattan yarışını büyük bir başarıyla tamamladı. Dünyanın en zorlu açık su yüzme organizasyonlarından biri olarak kabul edilen yarış, dayanıklılık, azim ve güçlü bir mental hazırlık gerektiriyor. Ece Demir, bu zorlu parkuru yalnızca 10 saatte tamamlayarak, tarihî parkuru bitiren en genç kadın Türk sporcu unvanını kazandı.

Ece Demir’in azmi, disiplini ve kararlılığı, onu yalnızca spor alanında değil, aynı zamanda gençler için de örnek bir rol model hâline getirdi. ÇOMÜ ailesi, bu olağanüstü başarıyı gerçekleştiren öğrencisini yürekten tebrik ederek, gelecekteki ulusal ve uluslararası başarılarına olan inancını paylaştı. Bu tarihi zafer, ÇOMÜ’nün sporun her alanında yetenekli ve kararlı gençler yetiştirme vizyonunu bir kez daha gözler önüne serdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş