yandexmetrikacounter
ÇOMÜ, Tip 1 diyabetli çocuklar için düzenle | Çanakkale Olay

ÇOMÜ, Tip 1 diyabetli çocuklar için düzenlenen doğa kampına ev sahipliği yaptı

156

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), “Tip 1 Diyabetli Çocuklar Doğa Kampı”, bu yıl dördüncü kez ÇOMÜ’nün ev sahipliğinde ve üniversitenin "Spor Dostu Kampüs" vizyonuyla gerçekleştirildi.

Doğa yürüyüşlerinden tırmanışa, kano etkinliklerinden grup oyunlarına kadar birçok fiziksel aktiviteyi içeren kamp programı; sağlıklı yaşam seminerleriyle de desteklendi. Çocuklar, hem diyabetle başa çıkma konusunda bilgi ve farkındalık kazandı hem de benzer deneyimleri paylaşan arkadaşlarıyla sosyal bağlar kurdu.

Kampı ziyaret ederek çocuklar ve ailelerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin üniversitelerin asli görevlerinden biri olduğunun altını çizerek, “Diyabetli çocuklarımızın yalnız olmadığını hissettirmek, doğayla iç içe, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürebileceklerine dair umut vermek hepimizin görevi. ÇOMÜ olarak bu sorumluluğu gururla taşıyoruz.” dedi.

ÇOMÜ Spor Birliği’nin organizasyonunu üstlendiği kamp, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Durmuş Doğan ile Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Özden Yurdakul’un akademik koordinasyonunda yürütüldü.

Kampa katılan aileler, üniversitenin sunduğu imkanlardan ve uzman desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür projelerin diyabetle mücadele eden aileler için büyük moral kaynağı olduğunu vurguladı.

Tip 1 diyabetli çocuklara yönelik olarak Türkiye’de sadece ÇOMÜ tarafından gerçekleştirilen bu kamp, sağlık temelli sosyal sorumluluk projeleri arasında örnek bir model olarak öne çıkıyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş