havadurum

Dünyanın En Az Nüfuslu Ülkesi: Sadece 27 Kişi Yaşıyor!

Dünya haritasına baktığınızda gözden kaçan minik bir ada ülkesi var ki, nüfusuyla herkesi şaşırtıyor. Sadece 27 kişinin yaşadığı bu gizemli ülke, dünyanın en az nüfuslu ülkesi olarak biliniyor. Peki, bu küçük ülkenin hikayesi nedir? İşte, Sealand’ın ilginç dünyasına bir yolculuk!

580

Hiç 27 kişiden oluşan bir ülke hayal ettiniz mi? Evet, doğru duydunuz! Dünyada, nüfusunun sadece 27 kişiden ibaret olduğu bir ülke var. Bu mikro ulus, Sealand adı verilen ve Birleşik Krallık kıyılarından 10 kilometre uzaklıkta bulunan yapay bir platformdur.

Peki Sealand nasıl ortaya çıktı?

İkinci Dünya Savaşı sırasında Britanya tarafından deniz üssü olarak inşa edilen bu platform, 1967 yılında Paddy Roy Bates adında bir radyo korsanı tarafından ele geçirildi. Bates, Sealand'ı bağımsız bir prenslik ilan etti ve o zamandan beri ailesi ile birlikte platformda yaşıyor.

Sealand'da yaşam nasıl?

Platformda sadece birkaç ev, bir helikopter pisti ve bir anıt var. Elektrik ve su, yakındaki bir gemiden sağlanıyor. Sealand'ın ekonomisi ise turizm, mikro ulus vatandaşlığı satışı ve çevrimiçi kumarhaneye dayalı.

Peki Sealand tanınıyor mu?

Birleşik Krallık ve diğer ülkeler Sealand'ı bağımsız bir ülke olarak tanımıyor. Ancak Sealand, kendi pasaportlarını, paralarını ve bayraklarını basıyor ve hatta kendi milli takımına bile sahip.

Sealand'ı ziyaret etmek mümkün mü?

Evet, Sealand'ı önceden rezervasyon yaptırarak ziyaret etmek mümkün. Ziyaretçiler, platformda tura katılabilir, prensle tanışabilir ve hatta mikro ulus vatandaşlığı bile alabilirler.

Sealand ile ilgili merak edilenler:

Sealand'ın resmi dili nedir?

İngilizce.

Sealand'ın para birimi nedir?

Sealand Doları.

Sealand'ın bayrağı nasıl görünüyor?

Kırmızı, beyaz ve siyah renklerden oluşan bir bayrak.

Sealand'a nasıl ulaşılır?

Helikopter veya tekne ile.

(YUNUS ERZİNCANLI)
Paylaş