yandexmetrikacounter
Durak işgalleri can sıkmaya devam ediyor: O | Çanakkale Olay

Durak işgalleri can sıkmaya devam ediyor: Otobüsler yanaşamıyor, vatandaş yolun ortasında otobüs bekliyor!

Kendini yola atan yolcular, ilerleyemeyen otobüsler ve uzayan araç kuyruğu nedeniyle sıkışan trafik. Kural tanımaz sürücülerin durak işgali, hem trafiği tehlikeye atıyor hem de vatandaşı mağdur ediyor.

152

Çanakkale’de şehiriçi ulaşımın can damarı olan otobüs durakları, kural tanımaz sürücülerin işgali altında. Otobüs duraklarına yasağa rağmen park edilen özel araçlar, hem toplu taşıma akışını engelliyor hem de vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor.

Son olarak Cevatpaşa Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan Ton TV durağında kaydedilen görüntüler, sorunun boyutunu gözler önüne serdi. Durak alanının özel araçlar tarafından tamamen kapatılması nedeniyle belediye otobüsleri cebe giremedi. Yolun ortasında durmak zorunda kalan otobüsler, araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

118251_wuciwug_7eb0a1be_durak-isgalleri.jpeg

Asıl tehlikeyi ise otobüs bekleyen vatandaşlar yaşıyor. Araç parkları nedeniyle durağın işlevini yitirmesi sonucu otobüse binebilmek için park halindeki araçların arasından sıyrılarak yola çıkan vatandaşlar, durumdan şikayetçi.

118251_wuciwug_b748f923_durak-isgalleri.jpeg

Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde kronikleşen bu sorun, hem ulaşım süresini uzatıyor hem de durak önlerindeki keşmekeşi artırıyor.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş