yandexmetrikacounter
Ezine CHP’den il başkanlığında gövde göster | Çanakkale Olay

Ezine CHP’den il başkanlığında gövde gösterisi: "İrademizi hiçe sayan hiçbir dayatmayı kabul etmiyoruz!"

CHP Ezine İlçe Başkanlığı, Çanakkale İl Başkanlığında düzenlenen kitlesel basın açıklamasına tam kadro katılarak partideki örgüt iradesine ve seçilmiş yöneticilere yönelik net bir destek mesajı verdi.

37

Çanakkale siyasetinde hareketli günler yaşanırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ezine İlçe Örgütü, parti içi demokrasi ve hukukun üstünlüğü vurgusuyla kent merkezinde adeta gövde gösterisi yaptı. Bugün İlçe Başkanımız Oğuz DEMİREL, Geyikli Belde Başkanımız Kazım DEMİRTAŞ, İl Genel Meclis Üyelerimiz Ayca KAHRIMAN ve Caner ŞAHİN, Kadın Kolları Başkanımız İlknur ÇAVUŞOĞLU, Gençlik Kollarımız ve değerli örgüt üyelerimizle birlikte Çanakkale İl Başkanlığımızda düzenlenen basın açıklamasına güçlü bir katılım sağladık diyerek salondaki yerini alan Ezine teşkilatı, partinin demokratik yapısına yönelik net tavrını ortaya koydu. Kalabalık bir partili grubuyla il binasına adeta çıkarma yapan Ezine örgütü, antidemokratik uygulamalara geçit vermeyeceklerini haykırdı.

"Hiçbir muhtırayı asla kabul etmiyoruz"

Basın açıklamasının ardından ilçe başkanlığı adına yapılan ortak değerlendirmede, parti içi kurumsal yapıya ve halkın iradesine vurgu yapılarak sert mesajlar verildi. Yol haritalarının tamamen halkın ve seçilmişlerin iradesinden beslendiğini belirten Ezine CHP Örgütü, “Partimizin seçilmiş örgütlerini yok sayan, üyelerimizin vicdanını ve iradesini hiçe sayan hiçbir dayatmayı, hiçbir muhtırayı asla kabul etmiyoruz. Hukuk dışı ve demokrasi dışı hiçbir butlan kararını tanımıyoruz, tanımayacağız” şeklinde konuşarak kurumsal kimliği gölgeleyecek hiçbir girişime ve baskıya boyun eğmeyeceklerini sert bir dille kamuoyuna deklare etti.

"Özgür Özel ve Levent Gürbüz’ün yanında dimdik duracağız"

Bu haklı duruşun kişisel menfaatlerden tamamen uzak olduğunun ve tamamen parti ilkelerini korumak adına sergilendiğinin altını çizen CHP Ezine İlçe Başkanlığı, “Dün olduğu gibi bugün de, yarın da; seçilmiş tüm yöneticilerimizin, güçlü örgütümüzün, Genel Başkanımız Sayın Özgür ÖZEL’in ve İl Başkanımız Sayın Levent GÜRBÜZ’ün yanında dimdik durmaya devam edeceğiz” sözleriyle genel merkez ve il yönetimiyle olan sarsılmaz bağlarını bir kez daha teyit etti. Bugün Ezine’de, Çanakkale’de ve Türkiye’nin dört bir yanında bu kararlılığı haykırdık diyerek örgüt bilincinin önemine değinen yöneticiler, bu tarihi mücadelenin sonunda mutlaka demokrasinin, halkın ve Cumhuriyet değerlerinin zafer kazanacağını belirterek sözlerini tamamladı.

(ŞERİFE TURHANLI)
Paylaş