Dijital çağın getirdiği en büyük risklerden biri olan teknoloji bağımlılığına karşı Gelibolu’da bilinçlendirme hareketi başlatıldı. TÜBİTAK Bilim Söyleşileri çerçevesinde düzenlenen programda, akademik veriler ışığında gençlerin internet kullanım alışkanlıkları ve bağımlılıkla mücadele yöntemleri ele alındı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye, ilçedeki okullardan gelen çok sayıda öğrenci katıldı. Prof. Dr. A. Aykut Ceyhan, sunumunda dijital dünyanın gençler üzerindeki psikolojik ve sosyal etkilerini detaylandırarak; bilinçli internet kullanımı, güvenli dijital ortamlar ve teknoloji bağımlılığının belirtileri üzerine kritik bilgiler paylaştı.
Programın içeriği, öğrencilerin sadece akademik olarak değil, sosyal ve duygusal açılardan da donanımlı bireyler olmasını hedefleyen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli vizyonuyla örtüştü. Söyleşi boyunca öğrenciler, internetin doğru kullanımı üzerine merak ettikleri soruları Prof. Dr. Ceyhan’a yönelterek interaktif bir öğrenme deneyimi yaşadı.
Etkinlik sonunda Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Aydın, sunduğu değerli katkılardan dolayı Prof. Dr. A. Aykut Ceyhan’a plaket ve çiçek takdim etti. Bilimle buluşan nesiller yetiştirme hedefinde olduklarını belirten Aydın, şu değerlendirmeyi yaptı;"Öğrencilerimizin dijital dünyayı sorgulayan ve doğru kullanan bireyler olarak yetişmesi en büyük önceliğimizdir. Bu tür bilimsel buluşmalar, gençlerimizin farkındalık düzeyini artırarak onları teknolojik risklere karşı daha korunaklı hale getiriyor."
Söyleşi, katılımcıların akademik ve sosyal kazanımlarla ayrıldığı verimli bir platform oluştururken; Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "düşünen ve üreten nesiller" hedefiyle çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.
(ERHAN TAYLAN)