yandexmetrikacounter
Gelibolu’dan Robotik Gurur: Marmara Bölge 2 | Çanakkale Olay

Gelibolu’dan Robotik Gurur: Marmara Bölge 2’nciliği Geldi

Gelibolu Robot Kodlama Atölyesi öğrencileri, İstanbul’daki uluslararası robot olimpiyatlarında Marmara Bölge 2’ncisi olarak büyük başarı elde etti.

37

Gelibolu’da faaliyet gösteren Robot Kodlama Atölyesi ROBOTİKOD bünyesinde çalışmalarını sürdüren öğrenciler, uluslararası arenada önemli bir başarıya imza attı. 14–15 Mart 2026 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Fibonacci International Robot Olympiad Marmara Bölge Şampiyonası’nda yarışan ekip, “Lego Line Following – Ortaokul Kategorisi”nde Marmara Bölge 2’nciliği derecesini kazandı. Yarışmada Gelibolu’yu temsil eden takımda 100. Yıl Barış Ortaokulu öğrencileri Çağlar Çetin, Çağan Kalfa, Doğu Aksoy ve İklim Süngü ile Gelibolu Akademi Kültür Koleji öğrencisi Nazende Karadayı yer aldı. Öğrenciler, danışman öğretmenleri Fatma Nur Çakal rehberliğinde robotik ve kodlama alanındaki yeteneklerini başarıyla sergileyerek ilçeye büyük gurur yaşattı.

Elde edilen bu derecenin ardından Gelibolu Robot Takımı, Milli Eğitim Bakanlığı liderliğinde, TÜBİTAK ve TİKA iş birliğiyle 06–08 Mayıs 2026 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan 18. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda ilçeyi temsil edecek. Bilim ve teknoloji alanında elde edilen bu önemli başarı, eğitim camiasında da büyük memnuniyetle karşılanırken, öğrenciler ve öğretmenleri tebrik edilerek Antalya’da gerçekleştirilecek yarışmada başarı dilekleri iletildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş