yandexmetrikacounter
Halk Eğitimin üreten gücü Gelibolu’da köy o | Çanakkale Olay

Halk Eğitimin üreten gücü Gelibolu’da köy okullarıyla buluştu

Gelibolu Halk Eğitimi Merkezi’nde hazırlanan el emeği kıyafet ve takılar, düzenlenen etkinlikle köy okullarındaki öğrencilere hediye edilerek dayanışma ve üretim kültürü güçlendirildi.

194

Gelibolu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yürütülen Giyim Üretim Teknolojisi ve Takı Tasarım kurslarında, usta öğreticiler ile kursiyerlerin büyük emekle hazırladığı kıyafet ve takılar, anlamlı bir etkinlikle köy okullarındaki öğrencilerle buluşturuldu. Üretim sürecinde el becerilerini geliştiren ve sosyal hayata katılımları artan kursiyerlerin eserleri, etkinlik sonunda çocuklara hediye edildi.

115671_wuciwug_cc8790b0_halk-egitimin-u.jpeg

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Aydın; Şube Müdürü Ozancan Acar ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fatih Mehmet Sever ile birlikte Tayfur ve Yeniköy İlkokullarını ziyaret ederek hediyeleri öğrencilere bizzat takdim etti. Ziyaret kapsamında okul yönetimi ve öğretmenlerle de görüşen Müdür Aydın, öğrencilerle yakından ilgilenerek onların mutluluğuna ortak oldu.

115671_wuciwug_abe92a17_halk-egitimin-u.jpeg

Ziyarette, halk eğitimi merkezlerinin yalnızca yetişkin eğitimiyle sınırlı kalmadığı; toplumun her kesimine dokunan bir üretim ve paylaşım merkezi olduğu vurgulandı. Kurslarda ortaya çıkan ürünlerin köy okullarındaki çocuklarla buluşturulmasının, üretimin değerini erken yaşta aktardığı ve dayanışma kültürünü güçlendirdiği ifade edildi.

115671_wuciwug_cf390cef_halk-egitimin-u.jpeg

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş