Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Hastane yönetimi, sağlık çalışanları, hastalar ve hasta yakınlarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte diyabetin erken tanısının önemi vurgulandı.
Zemin katta kurulan diyabet standında, parmak ucu kan şekeri ölçümleri yapıldı ve Tip 2 diyabet risk testleri uygulandı. Katılımcılara sağlıklı yaşam alışkanlıklarını destekleyici eğitim materyalleri sunuldu. Kan şekeri yüksek çıkan bireyler ilgili uzman hekimlere yönlendirilirken, diyabet tanısı olanlar Diyabet Okulu’na davet edildi.
Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, etkinlikle ilgili olarak, “Diyabet, düzenli takip ve doğru bilgilendirme ile kontrol altına alınabilen bir hastalıktır. Bugünkü etkinlikte halkımızı bilinçlendirmeye ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Hastane, diyabet farkındalığını artırmaya ve diyabetle yaşamı desteklemeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Toplum, sağlıklı bir gelecek için diyabet konusunda bilinçlenmeye ve diyabetli bireylerin yanında olmaya davet edildi.