havadurum

İŞKUR, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile yürüttüğü etkinlikte önemli bilgiler verdi

İŞKUR, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Kariyer Etkinliğinde Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bir araya geldi.

690

İŞKUR, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 6 Mayıs tarihinde saat 14:00’ da Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Kariyer Etkinliği kapsamında farklı sektörlerden firmaların İnsan Kaynakları Uzmanları ile firma sahipleri üniversite öğrencileri ile buluştu. Etkinliğe ÇOMÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Levent Dalyancı, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özgür Topkaya ve Doç. Dr. İlknur Karaaslan koordinatörlüğünde ÇOMÜ İİBF ev sahipliği yaptı. Etkinlikte İnsan Kaynakları Masasında farklı sektörden insan kaynakları uzmanları ve potansiyel iş-staj arayan öğrenciler ile bir araya gelerek iş arama stratejileri hakkında önemli bilgiler verdi.

Sektör temsilcileri öğrencilere bilgiler verdi

Girişimcilik Masasında ise sıfır sermaye ile işletme kuran, var olan işletmelerini büyütüp fabrikaya çeviren bölgemizdeki girişimciler hayat hikayelerinden tecrübelerini paylaştı. Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz ise etkinliğe katılan öğrencilere çalışma hayatına hazırlık, yaşayacakları zorlukları aşma yolları ile kendi hayatından anlattığı kesitler ile öğrencilerin geleceğe nasıl hazırlanmaları gerektiği konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Bine yakın öğrenciyle önemli bilgiler paylaşıldı

Etkinliğe Abalım firmasından Mustafa Mert Kesim, Duyar El Aletleri firmasından Hamide Duyar ve Halide Sezer, ÇAKO Danışmanlık firmasından Gonca Çako, Dardanel firmasından Eylem Mengi ve Sami Ersin Turan, Port of Çanakkale firmasından Nursema Eryılmaz Oral, Doğanlar Holding’ den Ayşenur Beçel ve Türkan Aydın Köprülü, Minar Mobilya firmasından Esra Akkuş, Biga Arçelik firmasından Melih Akyıl, Aymaksan firmasından İrfan Aydıner, Conta Sil firmasından Mahbube Seven, YTS firmasından Sedat Çakır, Çeksan firmasından Nafi Fersan, Royal Gıda firmasından Erdil Çağlayan katılarak bine yakın öğrenciye sektörlerle ilgili bilgiler vererek, hayat tecrübelerini paylaştı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş