havadurum

İşte Çanakkale’de kurbanlık fiyatları

Çanakkaleli üreticiler yıl boyunca besleyip büyüttükleri hayvanları görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

11772

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala kurban piyasasında hareketlenme gözleniyor. Özellikle büyükbaş kurban kesmek isteyen vatandaşlar, besi çiftliklerini ziyaret ederek fiyat araştırması yapıyorlar. Bu yıl, kurbanlık hayvanlarda diğer yıllara göre %5 ile %10 arasında bir fiyat artışı bekleniyor.

Büyükbaş hayvanlarda fiyatlar, en alt limit olan bir pay için 18.000 Türk Lirası seviyelerinden başlayarak, en yüksek limit olan bir pay için 25.000 ile 30.000 Türk Lirası'na kadar yükselebiliyor. Bu fiyat aralığı, kesim yapılacak hayvanın özelliklerine ve piyasa koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Kurbanlık hayvan alımında vatandaşlar, uygun fiyatlar ve kaliteli hayvanlar arayışında olup, bayrama iki ay gibi bir süre varken kurbanlıklarını şimdiden alıp uyguna getirmeye çalışıyorlar.

Sağlık ve Hijyen Standartlarına Uygun Kesim Süreci

İşletmesi Saraycık’ta bulunan Akçalı besi çiftliği sahibi Vahit Akçalı açıklamada bulunarak, “ Uzun zamandır gözümüzün nuru gibi baktığımız hayvanlarımızı, Kurban Bayramına sayı günler kala satışa çıkardık. Çiftliğimizde ağırlık olarak yerli ırk olan bozkır danalarımız var. İşletmemizde, dinimizin emrettiği usullere uygun olarak kesim yapıyoruz ve bu süreci titizlikle takip ediyoruz. Kurban kesimi ve kabalama gibi işlemler, tamamen kendi müessesemize aittir. Bu sayede, kesim yapılacak hayvanlarımızın sağlık ve hijyen standartlarına uygun bir şekilde işlem görmesini sağlıyoruz.” dedi

Her keseye uygun kurbanlık

Kurban kesimine dair bilgi veren işletme sahibi Akçalı “Kurban kesimi için çeşitli bütçelere uygun gruplar oluşturarak, hisse dağılımı yapıyoruz. Bu sayede her vatandaş bütçesine göre pay sahibi oluyor. Böylece Akçalı Besi Çiftliği olarak dinimizin emrettiği şekilde kurban kesimini gerçekleştirerek kutsal ibadeti yerine getirecek vatandaşlarımıza destek oluyoruz” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş