havadurum

İYİ Partili Kunt, “Bizim sayemizde hizmet etmek zorundalar”

31 Mart Yerel Seçiminin ardından İYİ Parti’de Milletvekili Rıdvan Uz ile İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt açıklamada bulundu.

2585

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için tüm Türkiye sandık başına gitti.

Kesin olmayan sonuçlara göre Çanakkale Belediye Başkan adayı Muharrem Erkek yaklaşık yüzde 40 oy alarak başkan seçildi. İYİ Parti’nin adayı Kunt ise rakibini yüzde 3 oy fark ile takip ederek yaklaşık yüzde 37 oy aldı. Parti il binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, “Yüzde 60 ile kazanacağını iddia ederek şehir için üretmek yerine, sadece partisinin oyuna güvenenler bugün 2-3 binlik oy fark ile kazandıkları için sevinmekteler. Artık onlar da bizim sayemize hizmet etmek zorundalar” dedi.

“Çanakkale’de sonuna kadar mücadele edeceğiz”

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, “Burak başkanıma hem Çanakkale’de kendini ispat etmesinden hem de İYİ Parti’nin oy oranıyla Türkiye’de kendisini tanıtmış olmasından dolayı teşekkür ediyorum.


Tabi ki çok az bir oy farkı ile Çanakkale’nin kaybetmemiz bizleri burktu. Çanakkale bir değişime ihtiyacı olduğu görmüş ama değişimin bizde olacağına bir miktar iktidar partisinin mensupları inanmamış olacak ki 970 oy gibi bir oyla bu seçimi kaybetmiş olduk.


Türkiye iyi bir siyasetçi, liyakat sahibi ve adaletli bir arkadaşımıza kavuşmuş oldu oldu. Çanakkale’den iyi bir siyasetçi daha çıkmış oldu. Biz, pes etmiş değiliz. Çanakkale’de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu oy oranlarıyla Genel Seçim olmuş olsaydı iki İYİ Parti, iki CHP milletvekili çıkartacaktı. Çanakkale, bu seçim sonucu ile iktidara bir mesaj da vermiş oldu. Değişim arzusu gördük” ifadelerine yer verdi.

“Bizim sayemizde hizmet etmek zorundalar”

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt ise, “Her partiye gönül vermiş binlerce insanın verdiği desteği hiçbir zaman unutmayacağım. İnanın bu muazzam desteği Çanakkale'de rakiplerimiz de unutmayacak. Memleketin sonuçsuz siyasi kavgalara mahkum olmasına gösterilen bu tepki, hizmet etmek için mücadele eden, rakipler ile alakalı konuşmak yerine sadece projelerden bahseden bir siyasete verilen bu destek bugün herkesin kendisine çeki düzen vermesine sebep olacaktır. Yüzde 60 ile kazanacağını iddia ederek şehir için üretmek yerine, sadece partisinin oyuna güvenenler bugün 2-3 binlik oy fark ile kazandıkları için sevinmekteler. Artık onlar da bizim sayemize hizmet etmek zorundalar. Bana destek veren hemşehrilerim bugün bunun en büyük sebebidir. Çanakkale için mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bundan sonra kimse koltuğunu garanti zannetmesin. Her an yeni Burak Kunt’lar çıkacaktır” dedi

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş