havadurum

Jale Mahalli kimdir? Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin eşi Jale Mahalli'nin hayatı ve ölümü

Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin eşi Jale Mahalli, 20 Şubat 2024'te hayatını kaybetti. Jale Mahalli, 1974 yılında Hüsnü Mahalli ile nişanlanmış, 1977 yılında evlenmişti. Çiftin Sevra ve Dilde adında iki kızı vardı. Jale Mahalli'nin cenazesi 21 Şubat'ta Zincirlikuyu Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

10491

Jale Mahalli, gazeteci Hüsnü Mahalli'nin eşi ve iki kızının annesiydi. Jale Mahalli, 20 Şubat 2024'te hayatını kaybetti. Hüsnü Mahalli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "50 yıllık mücadele yoldaşım, varlığımı ona borçlu olduğum hayat arkadaşım, dostum ve ortağım Sevgili eşim kızlarımın annesi Jale'yi kaybettim." ifadelerini kullandı.

Jale Mahalli'nin hayatı

Jale Mahalli, 1974 yılında Hüsnü Mahalli ile nişanlandı. 1977 yılında evlenen çiftin Sevra (d.1983) ve Dilde (d.1985) adında iki kızı vardı. Jale Mahalli, eşi Hüsnü Mahalli'nin gazetecilik kariyerine destek oldu. Hüsnü Mahalli, Suriyeli Türkmen kökenli olup, Türkmen Barak aşiretindendi. Üniversitede okumak için İstanbul'a gelmiş, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nde eğitim görmüştü. Gazeteciliğe Politika Gazetesi'nde başlamış, daha sonra Libya elçiliğinde basın danışmanlığı, Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), BBC Arapça servisi, El Cezire Televizyonu gibi ulusal ve uluslararası basın yayın organlarında çalışmıştı. Hüsnü Mahalli, 2011 yılında Türk vatandaşı olmuş, Akşam Gazetesi, Yurt Gazetesi, Cem TV, Halk TV gibi medya kuruluşlarında yazarlık ve yorumculuk yapmıştı. Hüsnü Mahalli, 13 Aralık 2016 tarihinde sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'ni aşağılama ve Devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiası ile gözaltına alınmış, 15 Aralık 2016 tarihinde tutuklanmıştı. Hüsnü Mahalli, 27 Ocak 2017 tarihinde tahliye edilmişti.

Jale Mahalli'nin ölümü

Jale Mahalli, 20 Şubat 2024'te hayatını kaybetti. Ölüm nedeni ve sağlık durumu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Jale Mahalli'nin cenazesi 21 Şubat Çarşamba günü Zincirlikuyu Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze törenine Hüsnü Mahalli'nin yanı sıra kızları Sevra ve Dilde, yakınları, dostları ve meslektaşları katıldı. Jale Mahalli'nin vefatı, Türkiye'de ve Arap dünyasında üzüntüyle karşılandı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş