Bozcaada'daki sanat buluşmaları yaz aylarında da olanca hızıyla devam ediyor. Deniz Orkuş ve Sarp Abadi’nin eserlerini bir araya getiren ”Kargaşa” Resim Sergisi, Itırlı Bahçe’de düzenlenen açılışla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
Açılışa Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Elbir Uslu, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda sanatsever ve adalı katıldı.
Türkiye’nin değişen kültürel yapısı, toplumsal dönüşümler ve belirsizlikler içinde şekillenen yeni yaşam biçimlerine odaklanan sergi; farklı kuşaklardan iki sanatçının eserlerini aynı çatı altında buluşturuyor. Kültürel geçişler, karşılaşmalar, gündelik hayatın dönüşümü, aidiyet ve uyum gibi kavramlar; katmanlı baskılar, mixed media uygulamaları ve farklı malzemelerin bir araya geldiği çalışmalarla ziyaretçilerin yorumuna sunuluyor.
15 Temmuz'a kadar açık olan sergi ücretsiz olarak gezilebilecek.
(HABER MERKEZİ)