Gökçeada’da kitap sevgisini ve okuma kültürünü geliştirmek amacıyla Kaymakam Osman Acar’ın önderliğinde başlatılan “Ben Okuyorum, Gökçeada Okuyor” projesi, ilçe halkında ilgi görüyor. Gökçeada halkının yoğun katılım gösterdiği proje, kısa sürede ilçede önemli bir kültürel farkındalık yarattı.
Proje kapsamında, Gökçeada Kaymakamı Osman Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Tepeli, okul müdürü ve öğretmenlerle birlikte Azra isimli öğrenciyi evinde ziyaret etti. Biral Yorulmaz ailesinin evinde düzenlenen kitap okuma etkinliğine katılan Kaymakam Acar, vatandaşlarla bir araya gelerek kitap okudu.
Etkinlikte samimi ve sıcak anlar yaşanırken, Kaymakam Acar kitap okumanın toplumsal birliktelik açısından önemine değindi. Kaymakam Osman Acar, etkinlik sonunda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Gökçeada’nın her köşesinde, her evinde, her salı günü saat 20.00 ile 20.30 arasında kitaplarda buluşmaya devam edeceğiz. Kitaplar bizi ortak bir duyguda, ortak bir gelecekte birleştiriyor. Okudukça gelişeceğiz, güçleneceğiz ve birbirimizi daha iyi anlayacağız” dedi.
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği proje, Gökçeada’da okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı ve kitap okuma kültürünü toplumun her kesimine ulaştırmayı hedefliyor. İlçe genelinde aynı anda gerçekleştirilen etkinlik, hem çocukların hem de yetişkinlerin kitapla buluşmasını sağlıyor.