yandexmetrikacounter
Lapseki’de “Dünya İnme Günü”nde Farkındalık | Çanakkale Olay

Lapseki’de “Dünya İnme Günü”nde Farkındalık Etkinliği

Çanakkale Lapseki İlçe Sağlık Müdürlüğü, 29 Ekim Dünya İnme Günü kapsamında “Her dakika değerli; sen de fark et, hayatın değişsin” sloganıyla farkındalık etkinliği düzenledi. Vatandaşlara inme belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtıldı.

87

Çanakkale Lapseki İlçe Sağlık Müdürlüğü, 29 Ekim Dünya İnme Günü dolayısıyla vatandaşları bilgilendirmek amacıyla farkındalık etkinliği düzenledi. İnme hastalığının Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekilen etkinlikte, erken teşhisin hayat kurtardığı vurgulandı.

“Her dakika değerli; sen de fark et, hayatın değişsin” sloganıyla gerçekleştirilen bilgilendirme etkinliğinde vatandaşlara inmenin belirtileri, risk faktörleri ve erken müdahalenin önemi anlatıldı. Etkinlik kapsamında hazırlanan bilgilendirici broşürler dağıtılarak toplumda farkındalık oluşturulması hedeflendi.

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, inme belirtilerinin erken fark edilmesinin tedavi başarısını artırdığını belirterek, vatandaşların bu konuda bilinçli olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve tansiyon kontrolünün inme riskini önemli ölçüde azalttığı hatırlatıldı.

Lapseki İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün düzenlediği bu etkinlik, hem bilgilendirici yönüyle hem de toplumsal farkındalığa katkısıyla vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş