yandexmetrikacounter
Milletvekili Uz;“78 Can için sessiz kalmaya | Çanakkale Olay

Milletvekili Uz;“78 Can için sessiz kalmayacağız”

Bolu'nun Kartalkaya bölgesinde 21 Ocak 2025’te 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel yangınına ilişkin davanın ilk duruşması başladı. Duruşmaya TBMM Komisyonu ile birlikte İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz da katıldı. 19’u tutuklu 32 sanık yargılanıyor.

347

Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak 2025 tarihinde meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği büyük yangına ilişkin dava süreci başladı. Bolu’da görülen ilk duruşmaya kamuoyunun ilgisi büyük olurken, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz da duruşmaya TBMM Komisyonu adına katıldı.

103924_wuciwug_82e4fe26_milletvekili-uz.jpeg

Olayla ilgili 32 kişi sanık sıfatıyla hakim karşısına çıkarken, bunlardan 19’u tutuklu olarak yargılanıyor. Yangının ardından yaşanan ihmaller zinciri ve güvenlik eksiklikleri kamuoyunun tepkisini çekerken, dosyada adı geçen bazı kamu görevlilerinin yargılanmaması dikkat çekti.

103924_wuciwug_9417ce03_milletvekili-uz.jpeg

"Hiçbir şey olmamış gibi davranılmasına asla izin vermeyeceğiz"

Milletvekili Rıdvan Uz, duruşma sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Bakanlar da suçlu! 78 vatandaşımızı kaybettik. Asli kusurlu olduğu tespit edilen Turizm Bakanlığı personeli için bakan izin vermediği için dava açılamıyor. Bu büyük felaketin üstü kapatılamaz. Hiçbir şey olmamış gibi davranılmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş