Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı ve Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Hacı Ramazan Muhtaroğlu, Çanakkale’de yaşanan sağlık, ulaşım ve kamu hizmetleri sorunlarına dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu. Muhtaroğlu, özellikle sağlık alanındaki eksikliklerin vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, kentte acil servis ihtiyacının bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi.
Çanakkale’nin uzun süredir çözüm bekleyen sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Muhtaroğlu, kamu kurumlarının yetersiz kaldığını ve vatandaşların hizmet almakta büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.
Kentte sağlık hizmetlerine erişimin zorlaştığını savunan Muhtaroğlu, hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirtti. Acil servis kapasitesinin artırılması gerektiğini vurgulayan Muhtaroğlu, “Çanakkale halkı çile çekiyor. Kurumlarda işler yürümüyor, hastanelerde insanlar günlerce beklemek zorunda kalıyor. Bu sorunlara artık kalıcı çözümler üretilmeli” dedi.
Çanakkale’deki sağlık yatırımlarının yetersiz olduğunu öne süren Muhtaroğlu, kullanılmayan kamu binalarına da dikkat çekti. Eski Devlet Hastanesi’nin atıl durumda bırakıldığını ifade eden Muhtaroğlu, mevcut sağlık tesislerinin ise kentin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını söyledi.
Açıklamasında siyasi temsilcilere ve kamu yöneticilerine de seslenen Muhtaroğlu, Çanakkale’nin sorunlarının görmezden gelindiğini savundu. Kentin daha fazla yatırım ve hizmete ihtiyaç duyduğunu belirten Muhtaroğlu, “Şehitler Diyarı Çanakkale’nin vekilleri, daire müdürleri ve mülki amirleri nerede? Vatandaş hizmet bekliyor. Çanakkale’nin sorunları artık gündemin ön sıralarında yer almalı” ifadelerini kullandı.
Kentte yaşayan vatandaşların sağlık, ulaşım ve kamu hizmetleri konusunda yaşadığı sıkıntıların her geçen gün arttığını dile getiren Muhtaroğlu, yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Muhtaroğlu, Çanakkale’nin hak ettiği hizmetleri alabilmesi için tüm kurumların ortak bir çalışma yürütmesi çağrısında bulundu.
(YUSUF SONKURT)