Uzun yıllardır kamuoyunda tartışılan ve milyonlarca liralık yatırım yapılmasına rağmen atıl durumda kalan Gelibolu İskelesi, yapılan çalışmalar sonrası modern yapısıyla yeniden hizmet vermeye hazırlanıyor. Sürecin başından itibaren konunun takipçisi olan Murat Çağlayan’ın girişimleri, hem İl Genel Meclisi’nde hem de kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Yeni Gelibolu İskelesi’nin en dikkat çeken özelliklerinden biri ise ulaşım bağlantısı oldu. İskeleye erişimin ilçe merkezinden değil çevre yolu üzerinden sağlanacak olması sayesinde özellikle yaz aylarında yaşanan yoğun trafik ve uzun araç kuyruklarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Ayrıca yeni tesiste yolcular için bekleme alanları, dinlenme bölümleri ve sosyal kullanım alanları da oluşturuldu. Böylece vatandaşların daha konforlu ve rahat bir ulaşım deneyimi yaşaması amaçlanıyor.
İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Murat Çağlayan yaptığı açıklamada sürecin başından bu yana konunun takipçisi olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Çanakkale’nin sorunlarını gündeme, çözümünü ise sahaya taşıyoruz. Çözüm için konuşuyor, sonuç için mücadele ediyoruz.
Uzun yıllardır kamuoyunun gündeminde olan milyonlarca lira harcanmasına rağmen atıl durumda bırakılan ve adeta kaderine terk edilen Özel İdare'ye ait Gelibolu İskelesi konusunu, 2024 yılı Kasım ayında gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantılarında gündem dışı söz alarak ilk kez dile getirmiş ve süreç içerisinde defalarca meclis gündemine taşımıştık.
Kullanılmadığı için ciddi deformasyonlar ve çökmeler yaşandığını, milyonlarca lira harcanan bu kamu yatırımının kaderine terk edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek konuyu hem İl Genel Meclisi hem de Çanakkale kamuoyunun gündemine getirdik.
Ayrıca sürecin sağlıklı ilerlemesi adına gerekli uyarılarımızı da açıkça yaptık.
Basınımızın da katkısıyla oluşan kamuoyu neticesinde yaptığımız tespitler ve açıklamalar sonrası yetkililer harekete geçmiş, Çanakkale Valimiz Sayın Doç. Dr. Ömer Toraman’ın gerekli talimatları vermesiyle süreç resmen başlamıştı.
Bugün gelinen noktada ise yıllardır tamamlanamayan İl Özel İdaresi’ne ait bu kamu yatırımı yeniden ayağa kaldırılmış oldu.
Gelibolu İskelesi için gerçekleşen ihalenin GESTAŞ tarafından kazanılması ve sürecin hızlanmasıyla birlikte üst yapı çalışmaları tamamlandı ve geçici kabul süreci başladı.
İskelenin Haziran ayı içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine açılması bekleniyor.
Gündeme getirdiğimiz ve yakından takip ettiğimiz her konunun sonunda somut fayda görmek en büyük motivasyon kaynağımızdır. İYİ Parti İl Genel Meclis Üyeleri olarak; susan değil konuşan, görmezden gelen değil takip eden, günü kurtaran değil sorumluluk alan bir anlayışla hareket ediyoruz.
Çanakkale’mizin ve hemşerilerimizin menfaatine olan her konunun, geciken her hizmetin, yapılmayan her işin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Yarınlar için bugün çalışıyoruz. Sözümüz de var, sorumluluğumuz da…”
Modern yapısıyla dikkat çeken yeni Gelibolu İskelesi’nde vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik birçok bölüm yer alıyor. Proje kapsamında:
oluşturuldu.
Tamamlanan çalışmalarla birlikte Gelibolu İskelesi’nin, hem Çanakkale ulaşımına hem de bölge ekonomisine önemli katkı sağlaması bekleniyor.
(YUSUF SONKURT)