havadurum

Okullar bir hafta daha tatil mi 2024? İşte MEB’in açıklaması

Okulların yarıyıl tatilinin uzatılacağı iddiaları sosyal medyada gündem oldu. Peki, okullar bir hafta daha tatil mi 2024? MEB, konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı. İşte detaylar…

3632

Okulların yarıyıl tatilinin uzatılacağı iddiaları doğru mu? MEB, konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı. İşte okulların tatil durumu…

Okullar bir hafta daha tatil mi 2024? MEB’den açıklama geldi

Okullar, 22 Ocak 2024 tarihinde yarıyıl tatiline girdi. Yarıyıl tatili, 5 Şubat 2024 tarihinde sona erecek. Ancak son günlerde, bazı sosyal medya hesaplarında ve haber sitelerinde, “okulların bir hafta daha tatil olacağı” ve “okulların 1 ay tatil olacağı” yönünde iddialar yer aldı. Bu iddialar, öğrenci ve velilerin merakını artırdı. Peki, okullar bir hafta daha tatil mi 2024? MEB, konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, “2023-2024 eğitim öğretim yılı takviminde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Okullar, 5 Şubat 2024 tarihinde yarıyıl tatilinden dönecek ve ikinci dönem ara tatili 8 Nisan-12 Nisan arasında yapılacaktır” denildi.

Böylece, okullar bir hafta daha tatil olmayacak ve okullar 1 ay tatil olmayacak. Okullar, 5 Şubat 2024 tarihinde eğitime devam edecek.

Okulların ikinci dönem ara tatili ne zaman?

2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre, ikinci dönem ara tatili 8 Nisan-12 Nisan arasında yapılacak. İkinci dönem ara tatili sonrasında, okullar 14 Haziran 2024 tarihinde yaz tatiline girecek.

Okullarda yüz yüze eğitim devam edecek mi?

Okullarda yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceği, salgın durumuna göre belirlenecek. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda, okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesi veya uzaktan eğitime geçilmesi kararı alınabilir. Bu kararlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Okullarda yarıyıl tatili uzatıldı mı? sorusunun cevabı

Okullarda yarıyıl tatili uzatıldı mı? sorusunun cevabı, hayır. Okullar, 5 Şubat 2024 tarihinde yarıyıl tatilinden dönecek ve ikinci dönem ara tatili 8 Nisan-12 Nisan arasında yapılacak. Okulların tatil olacağı iddiaları, asılsızdır. MEB, bu konuda resmi bir açıklama yapmıştır.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş