yandexmetrikacounter
Özbek Ovası’nda taşkınlara karşı dere ıslah | Çanakkale Olay

Özbek Ovası’nda taşkınlara karşı dere ıslahı sürüyor

Çanakkale merkezde yer alan Özbek Ovası’nda, DSİ 252. Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen dere ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar, taşkın risklerini azaltmayı ve bölge halkının can ile mal güvenliğini korumayı amaçlıyor.

151

Devlet Su İşleri (DSİ) 252. Şube Müdürlüğü, Çanakkale’nin Merkez ilçesine bağlı Özbek Ovası’nda yürütülen dere ıslah çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürüyor. Proje kapsamında dere yataklarının düzenlenmesi, menfez imalatları ve taş tahkimat çalışmaları gerçekleştiriliyor.

111790_wuciwug_bb44c9e9_ozbek-ovasi-nda.jpeg

Amaç, yerleşim yerlerinin taşkınlardan korunması, tarım arazilerinin su baskınlarından zarar görmemesi ve bölge halkının can ve mal güvenliğinin teminat altına alınması. DSİ ekipleri, çalışmaları planlanan takvim doğrultusunda titizlikle yürütüyor. Özbek Ovası, verimli tarım alanlarıyla dikkat çeken bir bölge olarak biliniyor. DSİ 252. Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü ıslah çalışmaları sayesinde, tarım üretiminde yaşanabilecek kayıpların önüne geçilmesi hedeflendi.

111790_wuciwug_29e95d61_ozbek-ovasi-nda.jpeg

Yetkililer, yağışlı dönemlerde meydana gelebilecek taşkınların önlenmesiyle hem üreticinin hem de bölge halkının daha güvenli bir çevrede yaşam sürdürebileceğini belirtiyor. DSİ, “Suya yön veriyoruz; güvenli ve sürdürülebilir bir yaşam alanı için çalışıyoruz” anlayışıyla hareket ederek, çevre dostu ve kalıcı çözümler üretmeyi sürdürüyor. Kurumun önceliği, doğal kaynakların korunması ve su yönetiminin etkin biçimde sağlanması.

111790_wuciwug_2c03ad25_ozbek-ovasi-nda.jpeg

Bu kapsamda yapılan dere ıslah projeleri, yalnızca bugünün değil, geleceğin de güvenliğini teminat altına alıyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş