havadurum

Politika faizi yüzde 45’e yükseltildi

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugünkü toplantısında piyasa beklentilerine paralel olarak politika faizini 250 baz puan artışla yüzde 45’e yükseltti. Bu kararla birlikte faiz artış döngüsünün sona erdiği mesajı verildi.

1208

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Kurul, piyasa beklentilerine paralel olarak politika faizini 250 baz puan artışla yüzde 45'e yükseltti.

Açıklamada, “Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığını ve bu düzeyin gerektiği müddetçe sürdürüleceğini değerlendirmiştir” denilerek, enflasyon görünümü üzerinde belirgin ve kalıcı riskler oluşması durumunda ise parasal sıkılığın gözden geçirileceği ifade edildi.

Ayrıca, “Kurul, sadeleştirme süreciyle uyumlu şekilde, kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın, makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizmasını destekleyecektir” denilerek, ek önlem mesajı da verildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş