Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde sabah saatlerinde kaydedilen bir görüntü, sosyal medyada hızla yayılarak vatandaşlar arasında büyük bir öfkeye neden oldu. İlçe merkezindeki bir çöp konteynerinin yanına, Atatürk büstünün gelişi güzel bir şekilde terk edilmiş halde bulunması "bu kadarına da pes" dedirtti. Yaşanan bu durumun ardından adli ve idari sürecin başlatılması beklenirken, siyasi isimlerden peş peşe kınama mesajları yayımlandı.
MHP Gökçeada İlçe Başkanı Mehmet Şahin, yaşanan skandala kayıtsız kalmayarak zehir zemberek bir açıklama yaptı. Büstün fotoğraflarının yayılmasının ardından kamuoyuna seslenen Şahin, olayın sorumlularının derhal hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Şahin açıklamasında; "Cumhuriyetimizin kurucusuna yapılan bu alçakça saygısızlığı şiddetle kınıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun manevi şahsiyetine yönelik her türlü saldırı, sadece bir değere değil, milletimizin ortak hafızasına ve onuruna yöneliktir," ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.
Başkan Şahin, bu çirkin eylemi gerçekleştirenlerin cezasız kalmaması gerektiğini belirterek, "Bu çirkin eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmış, bir an önce yargı önünde hesap vermelidir," dedi.
İlçe halkı ve sivil toplum kuruluşları da duruma sessiz kalmazken, Atatürk büstünün oraya kim ya da kimler tarafından, hangi amaçla bırakıldığının aydınlatılması için emniyet güçlerinin inceleme başlattığı öğrenildi.
(ERHAN TAYLAN)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.