Çanakkale’de düzenlenen 2025-2026 sezonu Okul Sporları Yıldız Erkekler Futbol İl Birinciliği müsabakaları, büyük bir heyecana sahne olurken turnuvanın şampiyonu Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu oldu. Başarılı performansıyla dikkat çeken okul takımı, oynadığı tüm karşılaşmaları kazanarak Çanakkale şampiyonluğuna ulaştı.
Turnuva boyunca etkili bir oyun sergileyen Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu Yıldız Erkekler Futbol Takımı, çıktığı 5 müsabakayı da farklı skorlarla kazanarak namağlup unvanıyla il birincisi olmayı başardı. Elde edilen bu başarı, okul sporları kapsamında önemli bir gurur kaynağı olarak kayıtlara geçti.
Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada, şampiyonluğa katkı sunan tüm isimler tebrik edildi. Açıklamada, takımın teknik direktörü Abdullah Sula, Beden Eğitimi Öğretmeni Kaya Palaoğlu, Okul Müdürü Nurol Demiroğlu ve sahada ter döken tüm sporcular kutlanarak, “Takımımız büyük bir özveriyle mücadele ederek il birinciliğine ulaştı. Türkiye Şampiyonası Grup Müsabakaları 9-10-11 Mart tarihlerinde Çanakkale’de yapılacak. Okulumuzu temsil edecek takımımıza Türkiye Şampiyonası’nda başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.
Okul Müdürü Nurol Demiroğlu da başarılı öğrencileri tebrik ederek, elde edilen şampiyonluğun tesadüf olmadığını vurguladı. Demiroğlu, “Okulumuz 2025-26 sezonu Okul Sporları Yıldız Erkekler Futbol Turnuvası’nda namağlup şekilde Çanakkale birincisi olmuştur. Güçlü ve uyumlu bir ekibe sahibiz. Bölge grup finallerinin bu yıl Çanakkale’de yapılacak olması bizim için önemli bir avantaj. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek bölge finallerini geçip Türkiye finallerine katılacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.
Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu’nun elde ettiği bu önemli başarı, hem okul camiasında hem de Çanakkale spor kamuoyunda büyük sevinçle karşılandı.
(YUSUF SONKURT)